ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yazık değil mi bu çocuklara?

Yazık değil mi bu çocuklara?
YAYINLAMA: 29 Kasım 2023 / 14.29
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2023 / 14.30
Gencecik karı koca üreme makinesi gibi 10 tane çocuk sahibi olduktan sonra, “açız evimiz yok” diye devletin kapısına dayandı. Siyanuş çiftinin en küçük çocuğu henüz 2 aylık

Önceki gün Halk Günü’ne katılarak 10 çocuğu ile çadırda yaşadığını söyleyerek devletten yardım isteyen Hazel Siyanuş’un henüz 32 yaşında olmasına rağmen 10 tane çocuk doğurması şaşkınlıkla karşılandı. Bu tür insanların aşırı üreyerek, toplumda başka insanların haklarına tecavüz ettiğini vurgulayan vatandaşlar, gazetemizi telefonla arayarak tepkilerini dile getirdi.

Çalışan, üreten insanların ve onların hakkına tecavüz ediliyor

Vatandaşlar, “Henüz 32 yaşında, kocası işsiz bir kadın nasıl bu kadar çok çocuk doğurur ve ardından da gelip devletten yardım ister inanılır gibi değil. İşsiz güçsüz insanların bu kadar çok üremesi ve ardından işi devletin üstüne yıkmaya çalışması ayıp, utanç verici bir durum. Şimdi bu çocuklar, çalışan üreten ve az çocuk yapan insanların imkanlarına ortak olacak. Buna ne hakları var? Devlet mi ona 10 tane çocuk yap dedi. Kadın makine gibi sürekli doğurmuş. Böyle insanlara yardım edilmemeli ki, benzerleri de nasıl olsa birileri çıkıp yardım eder diye aynı şekilde sorumsuzluk etmesin” diye konuştu.

10 tane çocuğa bakamayacaklarını bilmiyorlar mıydı?

Mevlana mahallesinde 2 odalı bir evin damına yerleşen Siyanuş ailesinin komşularının yardımıyla geçilmesine rağmen, üreme konusunda hiçbir önlem almadığına da dikkat çekilirken, “10 tane çocuk yapana kadar akılları nerede imiş? Daha 10’uncu çocuk 2 ay önce doğmuş. Şimdi ortaya çıkıp biz bir cahillik ettik diyorlar. İnsanın hem işsiz güçsüz olup hem de bu kadar çok çocuk yapması kabul edilir bir davranış değil” diye tepki gösterildi.

En küçük çocuk 2 aylık

34 yaşındaki Müslüm Siyanuş, işsiz olduğunu ve kayınpederi ve komşuların yardımıyla çocuklarına baktığını belirterek, “Ben hiç okula gitmedim, okuma yazma da bilmiyorum. Ailem beni küçük yaşta evlendirdi. Bilinçli olmadığımız için korunmadığı ve 10 çocuğumuz oldu. Çocukların en küçüğü 2 aylık Özlem. Diğer çocuklarım Bozan (2), Ramazan (3), Muhammed (4), Halit (5), Havva (7), Yusuf (10), Reşit (11), Ali (13) ve Meryem’le (16) birlikte zor bir hayat yaşıyoruz. Çok çocuklu olduğumuz için kimse bize ev vermiyor. Biz de mecbur kaldık ve 2 ay önce kayınpederime ait olan evin damına çadır kurduk. En çok isteğimiz başımızı sokabilecek bir evimizin olması. Hayırseverlerin yardımına muhtacız” şeklindeki konuşması da tepki toplarken, “Adam bilinçli olmadığımız için korunamadık diyor. En küçük çocuk daha 2 ay önce doğmuş. Her halde o doğduktan sonra bilinçlenmeye başlamış” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *