ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yazmadan yapılsa olmaz mı?

Yazmadan yapılsa olmaz mı?
YAYINLAMA: 28 Şubat 2022 / 14.13
GÜNCELLEME: 28 Şubat 2022 / 14.14
İnsan sağlığı ile oynayan işyerleri zabıta tarafından denetlendi

Sabah’ın “Böyle rezalet olmaz” başlıklı haberi üzerine Sacır Sokak’ta sağlıksız koşullardan faaliyet gösteren tatlıcı, dönerci ve lahmacunculara baskın düzenlendi. Yapılan denetimler sırasında beş iş yeri hakkında kaldırımı kirlettikleri, çöpleri açık alana bıraktıkları ve temizlik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle tutanak tutuldu.

Sacır Sokak’ta bulunan ve sağlıksız gıda üreterek halkın sağlığıyla oynayan işyerleri sabahın haberi üzerine denetlendi. İşyerlerinin atıklarını kaldırım ve sokaklara atarak çevre kirliliğine neden olduğu ve sağlık kurallarına uymadığı zabıta tarafından bir kez daha tespit edildi.

Hiçbir sağlık koşuluna uymayan işyerlerine ruhsat verilmiş olması şaşkınlıkla karşılandı. Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey belediyesi ve il sağlık müdürlüğü ekiplerinden oluşan komisyon tarafından dün Sacır Sokak’taki işyerleri denetlendi. Anakent belediye başkanı Celal Doğan, konuyla ilgili olarak Sabah’a yaptığı açıklamada, “O işyerlerinin ruhsatını biz vermiyoruz. Dolayısıyla denetim yetkisi de ilçe belediyesine ait” dedi.

Encümen karar verecek

Yapılan denetimler sırasında kaldırımları kirleten, çöpleri açık alana bırakan ve temizlik kurallarına uymayan bir dönerci dört tatlıcı olmak üzere beş iş yeri hakkında tutanak tutuldu. Haklarında tutanak tutulan işyerleri ile ilgili işlemler Şahinbey belediyesinin cuma günü yapılacak encümen toplantısında değerlendirilecek. Belediye yetkilileri, encümenin vereceği karara göre hareket edileceğini belirtirken, aynı sokakta daha önce bazı işyerlerine yine encümen kararı ile beşer gün kapatma cezası verildiği hatırlatıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *