ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni yasaya göre bazı köyler belediyeye bağlanacak

Yeni yasaya göre bazı köyler belediyeye bağlanacak
YAYINLAMA: 29 Ocak 2024 / 13.18
GÜNCELLEME: 29 Ocak 2024 / 13.30

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey başkanlığındaki toplantıda Büyükşehir Belediyesi kanununa göre yapılması gereken değişiklikler görüşüldü.

Toplantıda, belediyelere bağlanması gereken köylerin yeni mahalleler olarak hangi belediyeye bağlanacağı maddesi görüşülürken, yapılacak değişiklikle karışıklığın çıkmaması için 5 ilçeye bağlı 62 köyün yine kendi ilçelerine bağlı kalmasına oy birliğiyle karar verildi.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi kanuna göre oluşturulması gereken Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu için seçim yapıldı.

Yapılan seçimlere göre, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na Önder Büdeyri, Mehmet Okyay, Nurettin Polattaş, Fatih Bozoğlu, Hayri Ünal seçilirken, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na Erol Maraş, Bekir Öztekin, Ertuğrul kaya, Mehmet Yıldız, Bahattin Yıldız, Ulaşım Komisyonuna ise Mustafa Eruslu, Nurettin Polattaş, Önder Büdeyri, Fatih Bozoğlu ve Hayri Ünal seçildiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *