ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni yıl için ücretsiz fidan

Yeni yıl için ücretsiz fidan
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2023 / 13.34
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2023 / 13.34
Dünyanın karşı karşıya olduğu çevresel problemlerle mücadelenin en etkin yollarından birinin fidan dikmek olduğunu söyleyen il Çevre ve orman müdürü Mesut Nizipoğlu, dikilen her Vidanın iklim değişikliklerinin etkilerini azaltmak, çölleşme ve fakirlikle mücadele etmek, insana huzur veren yeşil bir dünyada yaşayabilmek yolunda atılan adım olacağını açıkladı.

Kırkayak Parkı’nda ücretsiz fidan dağıtılıyor

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yeni yıla girerken halka fidan dikimi konusunda teşvik edilmesi, mevcut fidanlıkları ve orman sağlarımızın korunması, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaşması amacıyla yeni yıla yeni bir fidanla yeni umutlarla girelim sloganıyla kamuoyunun konu hakkında duyarlı hale gelmesi için çalışmalara başladığını söyleyen Nizipoğlu, “Bakanlığımız yeni yıla fidan dikerek giren kampanyası çerçevesinde bugün Kırkayak Parkı’nda ağaç seven her vatandaşa ücretsiz tüplü fidan dağıtmak suretiyle, Vatandaşı fidan dikmeye teşvik edecek. Aynı zamanda fidan dikimi konusunda teknik bilgi vererek konu hakkında kamuoyunu duyarlı hale getirmeye çalışacağız. Ayrıca 1 Ocak tarihinden itibaren Sarıgüllük Orman Fidanlığı’nda açacağımız standa vatandaşlara fidan dikim ve bakım tekniklerinin anlatılmasının yanı sıra her vatandaşa bir adet tüplü çam fidanı vermek suretiyle yeni yıla fidan dikerek girin kampanyasına işlerlik kazandıracağız” dedi.

Nizipoğlu, halkı yeni yıla fidan dikerek girmeye, fidanlıkların, ormanların korunması ve muhafaza edilmesi ayrıca mevcut orman varlıklarının çoğaltılması amacıyla duyarlı olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *