ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yerel parlamento gibi çalışacaksınız

Yerel parlamento gibi çalışacaksınız
YAYINLAMA: 07 Eylül 2023 / 19.21
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2023 / 19.22
İl Genel Meclisi üyeleri, Vali Lütfullah Bilgin ile Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koydu. Meclis üyeleri, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk toplantısını yapmak için meclis salonuna geçti.

Vali Lütfullah Bilgin, İl Genel Meclisinin çalışmalarıyla Gaziantep’e çok iyi hizmet vereceklerine inandığını söyledi.

“Çağdaş bir ülke olmak için demokrasi şart”

Çağdaş gelişmişlik seviyesine ulaşmak için demokrasinin ve demokratik kurumların şart olduğunu kaydeden Bilgin, “Çağdaş gelişmişlik seviyesine ulaşmak için çok çalışmalıyız. Bugün çağdaş ve gelişmiş diye niteleyebileceğimiz bütün ülkelere baktığımız zaman demokrasiyle yönetildiğini anlarız. Çağdaş ve uygar bir ülke olmanın birinci şartı demokrasidir. Tarihte demokrasiyi iyi kullanan bütün ülkelerin sosyal, kültürel ve bilimsel olarak kalkındıklarını görebiliriz. Bunun için demokrasiye sahip çıkmalı ve özümsemeliyiz” dedi.

“Milletin nefesi olacağız”

Vali Lütfullah Bilgin, İl Genel Meclisinin mahalli idarelerin en önemli birimi olduğunu belirtirken “İl Genel Meclisi, mahalli idarelerin en önemli birimidir. Yol, su, eğitim, kültür ve sanatla ilgili her kararı ve yatırım programlarını beraber oluşturacağız. İl Genel Meclisi, milletin gözü ve kulağı gibi çalışmalıdır. Sizin de böyle çalışacağınıza olan inancım tam. Milletin nefesi olacağız ve bunun için çalışacağız.

“Yerel parlamento gibi çalışacaksınız”

Kamu Yönetimi Reformu yasasının, İl Genel Meclisini yerel parlamento durumuna getireceğini belirten Bilgin, “Geçmişte yerel yönetimlerle ilgili 2 tane önemli proje vardı. Bunlar Mehtap ve Kaya projeleri idi. Bunlar gerçekleşseydi, ülkemizin durumunun daha farklı olacağına inanıyorum. Bu yasaları çıkarmamasının tek nedeni var. O da siyasi iradenin eksikliği, eğer siyasiler ellerini taşın altına sokabilseydi. Yerel yönetimler çok daha farklı noktalarda olurdu. Meclisten çıkmak üzere olan Kamu Yönetimi Reformu yasasının ülkemizde çok önemli sorunları çözeceğine inanıyorum. Bu yasa sayesinde yerel yönetimlerin tüm sıkıntılar bitecek. Yasa sayesinde İl Özel İdarelerinin önemi ve etkinliği daha da artacak. Artık bu meclis yerel parlamento olacak. Kararlar ve hizmetler burada alınacak ve işler daha sağlıklı yürüyecek. Gerçeğe daha yakın olanların doğruyu daha iyi bileceğine inanıyorum. Özellikle köylere gidecek hizmetler konusunda kararları beraber alacağız. Sizin belirlediğiniz öncelikler bizim de önceliğimiz olacak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *