ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yerel seçimin ilk golü AKP’den…

Yerel seçimin ilk golü AKP’den…
YAYINLAMA: 03 Mayıs 2023 / 15.05
GÜNCELLEME: 03 Mayıs 2023 / 15.05
CHP’de adayların açıklanması için gergin bekleyiş sürerken, AKP yerel seçimlerin ilk golüne attı.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’e gelerek nabız yoklayan Petkim Genel müdürü Mustafa Mutlu’nun Gaziantep Büyükşehir belediye başkan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

%95 şansı var

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Mustafa Mutlu’nun kardeşi KOSGEB müdürü Ali ihsan Mutlu, “Ağabeyim, bildiğiniz gibi görevinden istifa etti. Ayın 9’una kadar da adaylık başvurusunu yapacak. Gaziantep’e gelerek örgütle görüşmesinden önce, şansının %80-85 civarında görüyordum. Ancak şimdi şansını %95 olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

Doğan düşünmek için süre istedi

Celal Doğan’ın henüz kararını vermemiş olması nedeniyle CHP’de aday adaylarının açıklanmamış sıkıntı yaratıyor. Geçtiğimiz günlerde Genel başkanı Deniz Baykal ile bir araya gelen Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan’ın, ilçe belediye başkan adaylıkları için birlikte çalışmak istemediği isimleri sıraladı, bunun yanında İstanbul mu?, Gaziantep mi? diye karar vermek için biraz süre istediği bildirildi.

Aday adaylarının gergin bekleyişi sürüyor

Şahinbey’ de Coşkun Gün, Hasan Öztürkmen, Nöfer Küllük, Mehmet Gökdağ, Mahmut Kozbaş, Burhan Tanrıöver, Yaşar Ağyüz, Bahattin Bozgeyik, Şehitkamil içinde Akif Ekici, Zihni Kepkep, Ahmet Yılmaz, Ali Şimşek, Emin Kaya adaylık umudu yine beklerken, GASKİ Genel müdürü Hasan Savrun’un Şehitkamil için aday adayı olduğunu açıklayarak istifa etmesi diğer aday adayları tarafından sürpriz olarak değerlendirildi. Aday adayları, “Ali İhsan Bey’in aday adayı olacağını biliyorduk. Ancak Hasan Savrun‘un istifası sürpriz oldu” diye değerlendirmede bulundu. Hasan Savrun’un istifasının doğruluğunun teyidi dün yoğun bir telefon trafiği yaşandı.

Doğan: Ben kimsenin istifasını istemedim

Aday adayları, “Ali İhsan Sofuoğlu ve Hasan Savrun‘un istifasını Celal bey istemiş olmalı. Herhalde genel merkeze ben bu isimlerle çalışabilirim demiş olmalı” şeklinde yorum yaparken, Celal Doğan, Sabah’ın sorularını yanıtlarken, “Ben hiç kimseden istifa etmesini istemedim” diye konuştu.

Mustafa Mutlu kimdir?

AKP’nin Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlığına aday göstermesine kesin gözüyle bakılan 1946 Gaziantep doğumlu olan Mustafa Mutlu, evli ve bir çocuk babası. 1009 69 yılında İstanbul Üniversitesi kimya mühendisliği bölümünden mezun olan mutlu, Petkim Yarımca Kompleksi İşletme Mühendisi, Etilen Fabrikası İşletme Şefi, Etilen Fabrikası Baş Mühendisi, Petkim Aliağa Kompleksi Fabrikalar İşletme Müdür Yardımcısı, Fabrikalar İşletme Müdürü, Petkim/Alpet Genel Müdür Yardımcısı, Petkim Aliağa Kompleksi Grup Müdürü, Petkim Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Kurumda adım adım yükselerek başarılı bir grafik çizen Mustafa Mutlu, bir süreden beri de genel müdür olarak görev yapıyordu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *