ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yerel seçimler için demokratik güç birliği

Yerel seçimler için demokratik güç birliği
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2023 / 16.59
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2023 / 16.59
Gaziantep demokratik ve hatta yerel yönetimler platform oluşturuldu.

Yerel seçimlerde birlikte hareket etme kararı alan partiler yaptıkları ortak açıklamada yolsuzluğa, taşeronlaştırılmaya, yağmalanmaya geçit vermeyen bir yerel yönetim ve yarınlarını güvence altına almak için herkesi aynı çatı altına davet etti.

Sol çevreler AKP’ye karşı bir araya geliyor

Yurt genelinde bazı şehirlerde olduğu gibi Gaziantep’te sol ve sosyalist çevrelere hitap eden partiler, yerel seçimlerde ortak hareket etmek için bir araya geldi.

Partilerin önemine dikkat çekildi. Toplantına sözcüsü DEHAP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şimşek, 28 Mart yerel seçimlerinin önümüzdeki dönem Türkiye’nin siyasi ve demokratik yönetimine etki edecek özellikler taşıdığını belirterek, yerel seçimlerin genel seçimlerden farklı olduğunu açıkladı.

Şimşek, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik ve politik gelişmeler yerel yönetimleri de doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle yerel yönetimler için yapılacak seçimler siyasi tercihlerden bağımsız değildir. 28 Mart‘a yalnızca belediye başkanı ve meclis üyeleri değil aynı zamanda nasıl bir yerel yönetim istediğimizin de seçimini yapacağız” dedi.

Ülkenin kaynakları bir avuç rantiyeciye peşkeş çekiliyor

Merkezi hükümetlerin ülkenin bütün olanaklarını, kaynaklarını ve zenginliklerini bir avuç sermaye azınlığının ve rantçının çıkarı için kullanıldığını ve peşkeş çekildiğini söyleyen Şimşek, bu politikanın uzantılarının iktidar olduğu yerel yönetimlerde, yereldeki bütün olanakları ve kaynakları yereldeki bir avuç rahatı ve sömürücü azınlığın yağmalamasına sunduğunu açıkladı.

AKP’nin yerelde iktidara gelmesi saldırıları artırır

AKP Hükümeti’nin yerel yönetimler yasa tasarısı ile kamuoyu yalnızca denetleyici role çeken bir toplumsal model geçiş amaçlayan düzenlemelere hız verdiğini kaydetti. Şimşek, “AKP’nin yerellerde de iktidara gelmesi bu saldırıların daha da artmasına neden olacaktır. O nedenle Gaziantep’te emek ve demokrasi güçlerinin birliği için ilk adım attık. Bu birlikteliğimizi sendikalar, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri ile bütünleştirmeye hedefliyoruz. Emekçileri, yoksul, ezilen, horlanan, dışlanan kesimlere, barış ve kardeşliğin yaratılması için ortak davranmaya, özgür, demokratik, katılımcı, şeffaf, halkçı yerel yönetimi birlikte oluşturmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *