ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yerel seçimlerde sol partileri destekleyin

Yerel seçimlerde sol partileri destekleyin
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2023 / 16.37
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2023 / 16.38
AKP’nin yerel seçimlerden oyunu artırarak çıkması halinde işçi ve emekçilere daha çok baskı uygulayacağını söyleyen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, AKP’nin yerel seçimlerden galip çıkmaması için toplumun duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

DİSK Bölge Temsilciliğinin düzenlediği  “DİSK’in yerel yönetimlere bakışı” kurulu toplantıya katılan Çelebi, hükümetin işçi ve emekçiyi hedef alan politikalarına karşı yerel seçimlerde sol partilerin adaylarına oy verilmesi çağrısında bulundu.

Baskıların önüne geçmek için mücadele ediyoruz

yerel seçimlerin 3 Kasım seçimlerinin rövanşı olarak algılanması gerektiğini ifade eden Çelebi, “Sendika ayrımı gözetmeksizin, örgütlü, emekten yana olan tüm işçi sınıfına mesaj veriyorum” dedi. Çelebi, “İktidar eğer bu seçimlerden güçlü çıkarsa biraz daha oyunu arttırarak çıkarsa işçilere emekçilere daha büyük baskılar yapacak. İşte bu baskının önüne geçmek için mücadele ediyoruz diye konuştu.

DİSK Başkanlar Kurulu’nun Yerel seçimlerde solda ve en güçlü olan adaya destek olma kararı aldığını, bu karar doğrultusunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Şahinbey Belediye Başkanı adayı Ali İhsan Sofuoğlu ve Şehitkamil İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ı destekleyeceklerini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *