ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yerel yönetimleri AKP’ye hediye etmeyelim

Yerel yönetimleri AKP’ye hediye etmeyelim
YAYINLAMA: 11 Aralık 2022 / 16.49
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2022 / 16.49
Demokrat Türkiye Partisi Genel başkanı İsmail Cem, sol partilerin yerel seçimlerden güçlü çıkmasının tek yolunun ittifakla seçime gitmek olduğunu söyledi.

Sol partilerin ittifak yaparak seçime gitmemesi durumunda yerel yönetimleri AKP’ye kaptırabileceğine dikkat çeken Cem, “Yerel yönetimlerin AKP’nin eline geçmemesi için sol partiler tek aday belirlemelidir. Aksi halde sol partiler yerel yönetimleri AKP’ye hediye etmiş olacaktır” dedi.

Sol partiler tek adayla seçime gitmeli

“Yerel seçimlere çok ciddi hazırlanmalıyız. İttifaklarla girmeliyiz” diyen Cem, “Beldelerde, ilçelerde ve merkezlerde olmak üzere her seçim bölgesinde tek aday belirleyelim, diyoruz. AKP’nin haksız tekelinden ve cenderesinden ancak bu şekilde kurtulabiliriz. DSP bizim bu önerimize sıcak bakmıyor, CHP ise daha cevap vermiş değil. Bu seçimlerde beraberliği kabul etmeyenler, AKP yerel seçimleri alınca bu vebalin altından kalkamayacaklardır” şeklinde açıklama yaptı.

AKP açık açık kadrolaşıyor

Cem, AKP Hükümeti’nin ülkeyi kaosa sürüklediğini, ancak muhalefet partisi ve meclis dışındaki partilerin muhalefet yapamadığını belirterek, “AKP takkiye yapmıyor, açık açık bazı kurumları üniversiteler de dahil siyasi iktidarların etkisine sokmaya çalışıyor” diye konuştu.

DTP il binasında partililerle sohbet eden Cem, daha sonra Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan‘ı ziyaret etti.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *