ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeterli ödenek gelmeyince hastane inşaatı tasfiye edildi

Yeterli ödenek gelmeyince  hastane inşaatı tasfiye edildi
YAYINLAMA: 26 Haziran 2024 / 15.22
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2024 / 15.22

Yapımına 5 yıl önce başlanan Acil Yardım ve Travma Hastanesi inşaatı işinin, projenin yapımızdaki nakdi gerçekleşme limiti dolduğu gerekçesiyle tasfiye edileceği bildirildi. İnşaatın 5 yıl önce 900 milyar 301 milyon liraya ihale edildiği, ancak geçen süre içerisinde yeterli ödenek olmamasından dolayı inşaatın bir türlü tamamlanamadığı açıklandı. Bayındırlık Müdürü Müslüm Atabey, Gaziantep'in böyle bir hastaneye acil ihtiyacı olduğunu, mevcut Devlet Hastanesi'nin fiziki şartlarının gelişmeye ve dolayısıyla hastalara daha iyi hizmet vermeye müsait olmadığını ifade etti.

900 Milyar 301 milyona ihale edildi

Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Müslüm Atabey, hastane inşaatına bu yıl 3 trilyon lira harcama yapıldığını, ancak sözleşme hükümlerine göre işi bu ay sonunda tasfiye edeceklerini söyledi. Acil Yardım ve Travma Hastanesi inşaatının 5 yıl önce 900 milyar 301 milyon liraya ihale edildiğini, ancak geçen süre içerisinde yeterli ödenek olmamasından dolayı inşaatın bir türlü tamamlanamadığını söyledi.

Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60

36 Bin metrekare kapalı alana sahip ve 300 yatak kapasiteli Acil Yardım 've Travma Hastanesi inşaatının Aralık ayı sonu itibarıyla inşaat çalışmalarının sona ereceğini ifade eden Atabey, şöyle konuştu: "Hastane inşaatının bu yıl ki ödeneği 3 trilyon 449 milyar liradır. Bu ödeneğin tamamı Aralık ayı sonu itibarıyla hatanmış olacak. Bu yılki harcamalarla hastane inşaatının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60 seviyesine ulaşacak. Ancak, sözleşme hükümlerine göre, projenin yapımındaki nakdi gerçekleşme limiti dolmuş durumda. Bu aşamada sözleşmenin ilgili hükümlerine göre işi tasfiye etmek zorundayız."

900 Milyar 301 milyona ihale edildi

Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Müslüm Atabey hastane inşaatına bu yıl 3 trilyon lira harcama yapıldığını, ancak sözleşme hükümlerine göre işi bu ay sonunda tasfiye edeceklerini söyledi. Acil Yardım ve Travma Hastanesi inşaatının 5 yıl önce 900 milyar 301 milyon liraya ihale edildiğini, ancak geçen süre içerisinde yeterli ödenek olmamasından dolayı inşaatın bir türlü tamamlanamadığını söyledi.

Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60

36 Bin metrekare kapalı alana sahip ve 300 yatak kapasiteli Acil Yardım ve Travma Hastanesi inşaatının Aralık ayı sonu itibarıyla inşaat çalışmalarının ereceğini ifade eden Atabey, şöyle konuştu: "Hastane inşaatının bu yıl ki ödeneği 3 trilyon 449 milyar liradır. Bu ödeneğin tamamı Aralık ayı sonu itibarıyla harcanmış olacak. Bu yılki harcamalarla hastane inşaatının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60 seviyesine ulaşacak. Ancak, sözleşme hükümlerine göre, projenin yapımındaki nakdi gerçekleşme limiti dolmuş durumda. Bu aşamada sözleşmenin ilgili hükümlerine göre işi tasfiye etmek zorundayız."

2005'te yeni keşif hazırlanıp ihale açılacak

Atabey, bu ay sonu inşaat işini tasfiye edeceklerini, inşaatın kalan yüzde 40'lık bölümünün yapımı için 2005 yılında yeni bir keşif hazırlayıp anahtar teslimi ihaleye çıkacaklarını belirterek, "2005 yılının Mart veya Nisan ayında yeniden ihaleye çıkacağız. İhalenin ardından ödeneklerin yeterli gelmesi halinde inşaatı 2006 yılında tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Gaziantep'in böyle bir hastaneye ihtiyacı var

Atabey, Gaziantep'in böyle bir hastaneye acil ihtiyacı olduğunu, mevcut Devlet Hastanesi'nin fiziki şartlarının gelişmeye ve dolayısıyla hastalara daha iyi hizmet vermeye müsait olmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *