ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yetkimi kimseyle pay-laş-mam”

“Yetkimi kimseyle pay-laş-mam”
YAYINLAMA: 23 Ağustos 2023 / 14.52
GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2023 / 14.53
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye çalışanlarıyla yaptığı toplantıda, tek yetkilinin kendisi olduğunu, yetkisini kimseyle paylaşmayacağını ve kimseye kullandırtmayacağını söyledi.

Tek yetkili benim

Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda toplanan belediye çalışanlarına hitaben bir konuşma yapan Güzelbey, “Bir açıklama gereği hasıl oldu, onun için söylüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak burada tek yetkili benim. Benim yetkimi kullanma hakkını hiç kimseye vermedim, vermem. Benim adıma kimse gelip sizden bir talepte bulunamaz. Bunu üzerine basa basa söylüyorum. Çünkü dün yaşadığım enteresan bir olaydan ötürü bunu açıklama gereği duydum. Hiç yetkisi olmadığı halde bir arkadaşım, gitmiş biraz da benim adımı kullanarak belediyeye bağlı bir kuruluştan bir dosya istemiş. Siz de takdir edersiniz ki bir kampanya dönemi geçti. Bu kampanya döneminde çalışan bir sürü insan var. Bunlar o kampanya döneminde kendilerine olan güvenimizi istismar etmeye kalkmış olabilirler. Bunu lütfen bu şekilde değerlendirin. Ben kimseyle kendi yetkimi paylaşmıyorum. Kimseye kendi yetkimi kullanma hakkı da vermiyorum. Çünkü ben yetkilerini kullanmaktan aciz bir insan değilim. Ben kendi yetkimi kendim kullanırım” şeklinde açıklama yaptı.

Eşit ve adil hizmet verin

28 Mart günü parti kimliğini bir yana koyarak, Gaziantep’in Belediye Başkanı olduğunu, insanlara eşit ve adil davranacağını belirten Güzelbey, belediye çalışanlarına da tüm insanlara adil ve eşit davranmaları gerektiğini hatırlattı.

Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu vurgularken, “Herkesin gönlünde desteklediği bir siyasi parti elbette vardır. Bu hür ve demokratik bir haktır buna kimse karışamaz. Herkesin siyasi görüşü kendini ilgilendirir. Ben 28 Mart’ta siyasi kimliğimi bıraktım. Artık hizmet ve çalışma zamanıdır. Herkese adil, eşit, ayrım yapmadan biraz da gülümseyen bir yüzle hizmet vermenizi bekliyorum. Toplum kavga, sağ-sol ayrımından son derece rahatsız olduğunu 3 Kasım’da göstermiştir” dedi.

Güzelbey, “Ben sizlerden herkese eşit, adaletli ve hizmet odaklı davranmasını istiyorum. Bu şekilde olduğu sürece biz bir aileyiz. Biz hizmete talip olan mesleğe arkadaşlarıyız. Ben kağıt üzerinde sizin ameliniz olabilirim. Ama neticede hepimiz burada hizmete talip olan insanlarız. Hep birlikte mesai arkadaşıyız” dedi.

Bir bütünün parçalarıyız

“Mesai arkadaşları arasında aynı çatı altında bir biriyle küsmek, birbiriyle zıtlaşmak, birbiriyle kavga etmek hakkı yoktur” diyen Güzelbey, “Dışarıda beni eleştirebilirsiniz, bana selam vermeyebilirsiniz, o sizinle benim aramdaki problemdir. Burası bir yuvadır, hepimiz tek yumruk ve bir bütünün parçalarıyız. Aynı çatı altında birbirini çekememezlik, birbirinin açığını aramak yerine tam tersi birbirimizin açığını kapatmak zorundayız. Çünkü biz topluma örnek olması gereken insanlarız. Artık bu toplum bizlerden bunu bekliyor noktalar birbiriyle kavga eden siyaset, birbiriyle kavga eden siyasetçiyi halk istemiyor” diye konuştu.

İnsanlar bizden hizmet bekliyor

Güzelbey, “Belediyeyi dolaştığım da gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Çünkü son derece işine bağlı konusunda hakim çalışma arzusuyla yanıp tutuşan personelle karşılaştım. İnsanlar bizden hizmet bekliyorlar, insanlar bizden iyilik bekliyorlar. Biz bu insanların ümitlerini boşa çıkarmamalıyız. Bunu da çalışmalarınızla o insanlara olan yakınlarınızla gösterebilirsiniz. Size bir şey sordukları zaman şöyle hafif bir gülümseme o insanların inanın ki gönlünü fetheder. Sadece iş yapmak değil biraz da karşıyı kazanmak zorundayız. Halkın gönlünü fethedebilirsek bu bizim için unvandan makamdan çok daha önemlidir. Ben şuna inanıyorum ki ünvanlar makamlar gelip geçicidir. Önemli olan insanların gönlünde taht kurabilmektir. Makamlar mevkiler gelip geçici kazançlarda. Gelip geçici kazançlara ne çok sevinelim ne çok üzülelim” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *