ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yılın kadını iki çocuk annesi engelli Bakay: “Mücadele gücümü asla kaybetmedim”

Yılın kadını iki çocuk annesi engelli Bakay: “Mücadele gücümü asla kaybetmedim”
YAYINLAMA: 20 Temmuz 2023 / 20.29
GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2023 / 20.30
Türk Eğitim-Sen Şubesi özürlü Menevşe Bakay’ı yılın kadını seçti. Özürlü olmasına karşın çalışarak iki çocuğuna ve felçli eşine bakan Menevşe Bakay’ı yılın kadını seçen ve onun, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü cumhuriyet altını vererek kutlayan Türk Eğitim-Sen’li kadınlar, Menevşe Bakay’ı duygulandırdı.

Bakay, kadın olmanın bir eksiklik olmadığını, özürlü bir kadın olmasına rağmen hayata sımsıkı sarıldığını belirtirken, “Kadın olmak asla bir eksiklik değil. Aksine kadın olmak toplumda daha fazla bilinçlenmek, bilgilenmek ve kendine ve çevreye değer vermeyi gerektiriyor. Yarının toplumlarını yetiştiren kadınlardır. Ben kadının erkekten geri ve aciz olması gerektiğine inanmıyorum. Özürlü bir kadın olmama rağmen Asla hayata küsmedim. Eşim trafik kazası geçirip felçli olunca bile yaşamak küsmedim. Çünkü çocuklarım için daha güçlü olmam gerektiğine inanıyordum ve var gücümle çocuklarım için yaşamaya mücadele ettim” dedi.

Dudakları titreyerek konuşan Bakay’ın ağladığını gören Mehmet, annesine sarılıp yüzünü okşayarak ağlamasına engel oldu. Annesinin ağlamasını istemeyen ve kendi gözyaşlarını zorlukla tutan Mehmet toplantıya katılan Eğitim-Sen’li kadınları da duygulandırdı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *