ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yoksulluğun boyutları her geçen gün derinleşiyor

Yoksulluğun boyutları her geçen gün derinleşiyor
YAYINLAMA: 14 Aralık 2023 / 17.58
GÜNCELLEME: 14 Aralık 2023 / 18.00

Yoksulluğun ne kadar derinleştiğinin göstergelerinden biri de Şehitkamil Belediyesi Elden Ele Sevgi Mağazası’ndaki toplanan ürünlere olan yoğun ilgi. Şehitkamil Belediyesi tarafından 20 Mayıs’ta açılan Sevgi Mağazası’na Gaziantep’in yanı sıra çevre illerden de yardım geldiği, hayırsever vatandaşların yaptığı bağışlara, yoksul insanların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

En fazla kıyafet rağbet görüyor

Mobilyadan kitaba, gelinlikten abiye kıyafetlere kadar kullanılmış ve yeni ürünlerin bağışlandığı Sevgi Mağazası’nın her yaştan ziyaretçileri var. Sevgi Mağazası’ndan yardım almak için şu ana kadar 2 bin 500 kişinin başvurduğunu belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, “Sevgi Mağazası’na bağış konusunda bir sınırlama koymadık. Hayırseverler evlerindeki mobilyadan beyaz eşyaya, giymedikleri kıyafetlere kadar pek çok ürünü bağışlayabilir. Bağışçıların işlerini kolaylaştırmak için 325 08 16 numaralı telefonumuzu Sevgi Mağazası’nın emrine verdik. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız telefonu arayarak adreslerini veriyor. Görevlilerimiz belirtilen adrese gidip bağışlanan ürünleri alıp geliyor. Tamiri ve bakımı yapıldıktan sonra faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor” dedi.

İhtiyaçları kadarını alıp gidiyorlar

Form dolduran vatandaşların ihtiyaçlarını temin konusunda da bir sınırlama olmadığını belirten Özkarslı, “Form dolduran vatandaşlarımızın fakir olup olmadıklarını görevlilerimiz tespit ediyor. Tespitin ardından hak sahiplerinin gerçekten fakir oldukları anlaşılınca onlar Sevgi Mağazası’ndan ihtiyaçları olan ürünleri gelip alıyorlar” diye konuştu.

Kıyafetler kapış kapış ediliyor

Farklı ürünlerin yer aldığı Sevgi Mağazası’nda özellikle kıyafetler ağırlıklı bağışlar arasında yer alıyor. Kıyafet seçmeye gelenlerin çoğunluğu kadınlar, bir kısmı komşusuyla, bir kısmı kayınvalidesiyle, bir kısmı da çocuklarının elinden tutup geliyor, ihtiyacı olan kıyafetleri almaya.

Sevgi Mağazası’yla önce komşusu tanışmış

Eyüp Sultan Mahallesi’nde oturan ve 8 çocuk annesi olan Elif Tokmak, Elden Ele Sevgi Mağazası’nı komşusundan duyup geldiğini belirtirken, “Sevgi Mağazası’ndan bedava kıyafet ve eşya alındığını komşumdan duydum. Ben de form doldurup ihtiyaçlarımı almaya geldim. Form doldururken kaç çocuklu olduğumu, eşimin çalışıp çalışmadığını, gelirimin olup olmadığını sordular” diye konuştu.

“Ben de olanı olduğu gibi anlattım. Gelip evimizi gördüler ve buradan faydalanabileceğimi söylediler. Çocuklarıma, kendime ve eşime kıyafet seçiyorum üstelik kıyafet seçerken bir sınırlama yok. Yığılan kıyafetlerden kendimize uyanı alıyorum. Konu komşu hiçbirimizin ne üstünde var ne başında. Bunları bağışlayanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *