ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yol ve kavşaklar iyileştirilmeli

Yol ve kavşaklar iyileştirilmeli
YAYINLAMA: 09 Ekim 2023 / 13.27
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2023 / 13.40
Trafik Haftası nedeniyle Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Güzelbey, trafik sorununun çözümü için gerekenin yapılacağını söyledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, mevcut yol ve kavşakların iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kavşaklar kazaya davetiye çıkarıyor

Güzelbey, “Trafik Haftası” nedeniyle Gaziantep Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Güzelbey, burada yaptığı konuşmada, kent merkezindeki yol ve kavşakların standartlara uygun olmadığına, birçok kavşağın kazaları adeta davetiye çıkardığına dikkat çekti.

Yol ve kavşaklar kente yakışmıyor

Gaziantep’te yol ve kavşakların kente yakışır durumda olmadığını ifade eden Güzelbey şöyle konuştu: “Birçok yol, fiziki engel bulunmamasına karşın, eğri büğrü ve virajlara dolu. Bu yolların neden böyle yapıldığını anlamış değilim. Bazı kavşaklar kazalara adeta davetiye çıkarır şekilde yapılmış. Örneğin Kalyon Kavşağı, Fevzi Çakmak Bulvarı ve Çetinkaya Kavşağı standartlara uygun değil. Başta bu kavşaklar olmak üzere birçok kavşak ve bunların iyileştirilmesi gerekiyor”

Güzelbey, mevcut yol ve kavşakların yanı sıra yeni açılacak yolların yapılması sırasında, trafik görevlilerinin de görüşünü alacaklarını sözlerine ekledi.

“Fiziki iyileştirme yapılmalı”

Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ise Gaziantep’in 1 milyonun üzerinde nüfusa sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Yol ve kavşaklarda fiziki iyileştirmeler yapılması şart. Ayrıca kent merkezindeki trafik yoğunluğunun azaltılması için çok katlı otoparklar yapılması da gerekiyor. Şehir içinde trafik özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşıyor. Trafik sorunu kamu ve özel kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, kısacası toplumun tüm kesimleri tarafından ortaklaşa hareket edilerek aşılabilecek bir sorun”

Emniyet Müdürü Arslan daha sonra ziyaretin anısına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey’e bir plaket verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *