ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yolsuzluğa bulaşanlar itibar görür hale geldi

Yolsuzluğa bulaşanlar itibar görür hale geldi
YAYINLAMA: 25 Mart 2022 / 14.16
GÜNCELLEME: 25 Mart 2022 / 14.16
Türkiye’de yolsuzluğun kurumsal hale geldiği, yolsuzluğa bulaşanların toplumda itibar görmesinin de hayret verici olduğu vurgulandı. Toplumda yolsuzluktan beslenen bir zümre oluştuğuna dikkat çeken CHP belediye meclis üyesi Akif Ekici, yolsuzlukların hat safhaya ulaştığı dönemlerde toplumun duyarsız kaldığını söyledi.

Yolsuzluğa bulaşanlar itibar görür hale geldi

Akif Ekici, toplum olarak çok tepkisiz ve duyarsız olduğumuzu belirterek, yolsuzlukların bu kadar ayyuka çıkmasının temel nedeninin de bu duyarsızlıktan kaynaklandığını açıkladı. Türkiye’de yolsuzluğun kurumsallaştığını belirten Ekici, “Ne kadar acıdır ki toplumda yolsuzluğa bulaşan insanlar itibar görür hale geliyor. Yolsuzlukla beslenen ve bunu kendine göre haklı nedenlere bağlayan bir de zümre oluştu” dedi.

Yolsuzluk yapanları önce toplum yargılamalı

Olayın, hukuki boyutundan önce toplumun bu tür insanları kendi içinde yargılaması gerektiğini ifade eden Ekici sözlerine şöyle devam etti: “Yani böyle olumsuzluklara bulaşanları hukuktan önce ya da kanunlar cezalandırmıyorsa, toplum kendi kuralları içerisinde dışlayarak cezalandırmalı. Yolsuzluk bitmeden yoksulluk önlenemez.”

Yolsuzluklara sessiz kalmamalıyız

Ülkenin çok geniş imkanlara ve kaynaklara sahip olduğunu, bunun potansiyel güçleri ve iç dinamikleri harekete geçirerek güven veren bir yönetime ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akif Ekici, “Ne yazık ki, her konuda olduğu gibi yolsuzlukların çok geniş boyutlara ulaştığı dönemlerde bile toplum olarak suskun kaldık. Bu konular toplumu direkt etkileyen ve yaşam biçimini ilgilendiren konular. Onun için mutlaka duyarlı olmak ve gerekli tepkiyi göstermek lazım” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *