ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yolsuzluk her zaman var, ama üzerine giden yok

Yolsuzluk her zaman var, ama üzerine giden yok
YAYINLAMA: 09 Mart 2022 / 14.11
GÜNCELLEME: 09 Mart 2022 / 14.11
Türkiye’nin ilginç bir ülke olduğunu belirten CHP Şahinbey ilçe başkanı Burhan Tanrıöver, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin her zaman olduğunu, ancak siyasi iktidarın hoşuna gitmediği durumlarda ortaya çıkabildiğini söyledi.

Uzanlar’ın olayı yıllardır tozlu raflarda bekliyordu

Çukurova ve Kepez’e el konulmasının yankıları sürüyor. Uzanlar’ın Çukurova ve Kepez’deki uygunsuz işlemlerinin kamuoyunun gündemine bundan yıllar önce geldiğini ve devletin kurumlarının da olayı o sırada araştırdığını hatırlatan CHP Şahinbey ilçe başkanı Tanrıöver, halen tozu raflarda bekten çok sayıda dosya bulunduğunu söyledi.

Hükümetler işine geldiğinde yolsuzlukların üzerine gidiyor

Tanrıöver, “Yıllardır devletin tozlu raflarında bekleyen bu konu AK Parti ile Genç Parti arasında açıklanamayan bir ihtilaftan dolayı gündeme getirildi. Hükümetin bu müdahalesi yolsuzlukların üzerine gidilmesi anlamını taşımıyor. Çünkü hala tozlu raflarda bekleyen çok sayıda yolsuzluk dosyası var. Dolayısıyla Uzanlar olayının siyasi rekabetten kaynaklandığını inanıyoruz. Bu olay hükümetin işine geldiği zaman yolsuzluk dosyalarını bir ortaya çıkarabileceğinin göstergesidir. Biz arzu ediyoruz ki, yolsuzluk dosyaları ok iki açıdan da gerektiği zaman ortaya çıksın” dedi.

İktidarın tek alternatifi CHP’dir

Bazı kesimler tarafından yaptırılan anketlerde ak Parti feci genç partinin oylarının arttığı şeklindeki verilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Tanrıöver, genç parti oyunu artırıyor olsa bile iktidar alternatifi bir parti olamaz. Böyle bir düşünceye ancak günlük geçilebilir. Türkiye’de iktidarın tek alternatifi sosyal demokrasi ve onun yegane alternatifi olan CHP’dir şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *