ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yüksek faiz oranlarının aşağı çekilmesi gerek

Yüksek faiz oranlarının aşağı çekilmesi gerek
YAYINLAMA: 11 Şubat 2022 / 18.43
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2022 / 18.43
Türkiye’nin uzun yıllar dolar kurunun hızlı yükselmesine sıkıntı gördüğünü ifade eden işadamları, son zamanlarda bunun tam tersi bir durumun yaşandığını ifade etti. Doların seviyenin altında olduğu vurgulanırken, bu durumun da dış ticaret açığını artırdığına ve ihracatın olumsuz etkilendiğine dikkat çekildi.

Dövizdeki hızlı düşüş ve yükselme tehlikeli

İşadamları, Merkez Bankası’nın akılcı ve piyasa koşullarını destekleyen ihracatçının taleplerine cevap verecek şekilde belirlenen dolar kuru oluşturması veya dalgalı kur sistemine bırakılarak gerçekçi kur sisteminin uygulanmasına geçmesi gerektiğini kaydetti. Uzun zaman sonra yakalanan siyasi ve ekonomik istikrar ortamını, dolar kuru yüzünden tekrar tehlikeye sokulmamasını isteyen işadamları, sözlerine şöyle devam etti:

Yüksek faiz oranlarının aşağıya çekilmesi gerek

“Bu noktada Merkez Bankası’na düşen görev, piyasalar açısından hayati önem arz etmektedir. Dolar kurunun düşüşünün engellenmek için sadece piyasada para toplamak yetmiyor. Yüksek faiz oranlarının aşağıya çekilmesi gerek. Bu şartlar sağlanmadığı takdirde ekonomi çerçeveleri belirsizlik havasını üzerinden atamayacaktır. Yetkilerin piyasaları rahatlatıcı ve döviz üzerinde yapılan spekülatif hareketleri giderici açıklama yapmalarını bekliyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *