ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zabıta bozulmuş gıdaları imha etti

Zabıta bozulmuş gıdaları imha etti
YAYINLAMA: 18 Şubat 2022 / 14.02
GÜNCELLEME: 18 Şubat 2022 / 14.05
Büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri tarafından son bir ay içerisinde 107 teraziye el konulurken, bozuk olduğu belirlenen çok miktarda yeşil soğan, fasulye, marul ile içli köfte imha edildi. Bu sırada 13 iş yerine ceza verilirken, fırınlara da sıkı denetim yapıldığı kaydedildi.

Zabıtaya bir ayda 189 şikayet geldi

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün mayıs ayı faaliyetleri ile ilgili yapılan açıklamaya göre, bir aylık süre içerisinde, işgal, kaza, seyyar satıcı, temizlik, kaçak yapı, ekmek gramajı ile ilgili telefonla, yazılı ve vilayet kanalı ile 189 şikayet geldi. Bunlardan 44’ü ilçe belediyelerine, bir de sağlık müdürlüğüne bildirildi.

2160 kg marul imha edildi

Kent içerisinde seyyar satıcıları ve işportacıları önleme konusunda çaba sarf eden zabıta ekipleri, tutanakla 107 Terazi ve eşya aldı. Sağlıksız içli köfte, tavuk ciğer, 485 kg yeşil soğan, 1715 kg yeşil fasulye, 2160 kg marul imha edildi. Seyyar satıcılardan üçüne ihtar, birine para cezası verildi.

Üç iş yerinden peşin para alındı

Ruhsat denetimi ile ilgili yapılan çalışmalarda, ruhsatı olmayan iki iş yeri hakkında zabıta tutanak tuttu.16 iş yerine encümen tarafından ceza verildi, eksiği olan iki iş yerine ihtar, 17 iş yerine ise yine encümen tarafından para cezası verildi. Üç iş yerinden peşin para alındığı ifade edildi.

37 tutanak, 21 zabıt tutuldu

Çevre kirletme, kaldırım işgali ve kendi düzenini uygunsuz hareket eden toplam 37 tutanak, 21 zabıta tutanağı tutuldu. 12 araç çekildi, kaldırım ve refüjlere zarar veren 16 kişi hakkında tutanak tutulurken, otogarda bir Çığırtkan ve diğer yasaklara aykırı davranan iki kişi hakkında zabıta tutanağı tutuldu.

Kurallara uymayan 40 dolmuşçuya tebligat yapıldı

Bir dolmuş devri yapıldı, kurallara uymayan 40 dolmuşçuya tebligat yapıldı, 108 dolmuş kontrol edildi.

27 dilenci yakalandı

Zabıta ekipleri yıkım, asfalt, ağaç budama ekiplerine yardımcı olurken 27 dilenci yakalanarak Şahinbey emniyet amirliğine ve Düşkünler yurduna teslim edildi. 19 kişi hakkında ihtar edildi, çingene Çadırları kaldırıldı, sebze halinde eksik fiş kesen iki esnaf hakkında tutanak tutuldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *