ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zaman geçirilmeden yanlıştan dönülmeli

Zaman geçirilmeden yanlıştan dönülmeli
YAYINLAMA: 18 Ocak 2024 / 20.13
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2024 / 20.15

Sağlıkçılardan çevrecilere, düşünce topluluğundan mühendislere kadar binlerce kişiyi temsil eden sivil toplum örgütleri, üniversite kampüsü içine yapılacak bir petrol istasyonunun sayısız zararları olacağını, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini açıkladı.

Sivil toplum örgütleri tepkili

Üniversite kampüsü içinde inşaatına başlanılan petrol istasyonunun zaman kaybedilmeden durdurulması gerektiğini belirten Atatürkçü Düşünce Derneği, Elektrik Mühendisleri Odası, Gaziantep Verem Savaş Derneği, İnşaat Mühendisleri Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası, TMMOB Koordinasyon Kurulu, Üniversiteli Kadınlar Derneği, Diş Hekimleri Odası, Gazeteciler Cemiyeti, Hacıbektaş Veli Kültür Dayanışma Derneği, Makine Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, T. Tabiatını Koruma Derneği, Eczacılar Odası, Gaziantep Kilis Tabip Odası, İnsan Hakları Derneği, Mimarlar Odası, Tıbbi Medikal Derneği, Türk Sağlık Sen, Ziraat Mühendisleri Odası ortak bir açıklama yaptı.

Üniversiteye daha fazla kötülük etmeyin

Benzin istasyonlarının toplum ve çevre sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde yapılması gerektiğini belirten sivil toplum örgütleri temsilcileri, “Yaşanabilir çevre ve kent oluşturulması, toplum sağlığının korunması açısından benzin istasyonu açılmasının kuralları kanunlarımızda belirtilmiştir. Umumi hıfzıssıhha kanununun 272. Maddesinde ve gayrisıhhi müesseseler yönetmeliğinde benzin istasyonu açılması ile ilgili açıklamalar getirilmiştir. Biz Gaziantep’teki 20 sivil toplum kuruluşu olarak üniversite içerisinde açılacak benzin istasyonu konusunda kanunlarımıza uyulması ve insanın yaşam hakkına saygılı olunması gerektiğine inanıyoruz. Bütün benzin istasyonları gibi üniversite içerisinde yapılacak olan benzin istasyonu da çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkilemeyecek bir yerde yapılmalıdır” dedi.

Halkın güvenliği ve çevre sağlığı tehlikeye girer

Üniversite kampüsü içerisinde yapılacak olası bir petrol istasyonunun çevre sağlığı ve güvenliğini tehlikeye düşüreceğini kaydeden sivil toplum örgütleri, “Üniversite sınırları içerisinde Tıp Fakültesi Hastanesi, yüksekokul ve üniversite kreşi yakınında yapılmakta olan inşaatın benzin istasyonu olup olmadığının, tesis kurma izninin bulunup bulunmadığının, sağlık koruma bandının olup olmadığının ve yer seçiminin hangi ölçülerde yapıldığının tarafımıza bildirilmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Tıp Fakültesi Hastanesi ve üniversite kreşin yakınına yapılacak benzin istasyonu depolarından çıkacak zehirli gazlardan ve olası patlamadan kreşteki çocukların, hastanede yatan hastaların büyük zarar göreceği açıktır. Benzin istasyonu olarak yapıldığı duyumunu aldığımız bu inşaatın toplum ve çevre sağlığı açısından zararlı olacağını belirtir, inşaatın durdurulmasını talep ederiz” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *