ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zarar 30 milyon dolar

Zarar 30 milyon dolar
YAYINLAMA: 05 Kasım 2021 / 15.12
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2021 / 15.12
Kar Organize Sanayi bölgesine vurdu

Kar yağışı organize Sanayi Bölgesi’nde 42 işletmede zarara yol açtı. Yalnız makina ve inşaat zararının 30 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Gaziantep ve çevresinde etkili olan kötü hava şartları ve yoğun kar yağışı Organize Sanayi Bölgesi’nde 42 işletmede hasar meydana getirdi. Fabrikaların çatı kısmındaki çökme sonucunda makina ve inşaatlar yoğun hasar gördü. Hasar tespit çalışması, bugün hakim nezaretinde yapılacak. Bölgenin geçici de olsa afet kapsamına alınması için girişim başlatıldı.

36 fabrika ağır hasar gördü

Yaşanan ağır hava koşulları nedeniyle organize Sanayi Bölgesi’nde 36’sı ağır, toplam 42 firmada meydana gelen maddi zarar nedeniyle Vali Lütfullah Bilgin’in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda zarar gören işletmelerin durumu ele alındı. Bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi ve zararın tazmini konusunda girişimlerde bulunacagi ifade edildi.

Altı fabrikada çalışamaz durumda

OSB Başkanı Akif Ekici, bölgedeki kar kalınlığının bazı yerlerde 1 metreyi geçtiğini, bu nedenle 75 santime göre hazırlanan fabrikaların çatısını dayanamayarak Çöktüğünü belirtti. Toplam 42 fabrikada meydana gelen çökmelerden dolayı ağır hasar meydana geldiğini söyleyen Ekici, “Üç bölgedeki fabrikanın çatılarında çökme oldu. Bunlardan 17’si direkt makinaların olduğu kısım. Dolayısıyla en büyük zararı buralar gördü, çünkü makinalar büyük hasar gördü. Ayrıca altı fabrika çalışamaz durumda. Makina ve inşaat zararı 30 milyon civarında, ama gerçek rakam hasar tespitinden sonra ortaya çıkacak. Hakim nezaretinde bugün bilirkişi ile gerçek hasar tespiti yapılacak. Bu çöküntüler sırasında bir işçi hayatını kaybetti, üç işçi de yaralandı” dedi.

Bölgenin afet kapsamına alınmasına çalışılıyor

Olayın tabii bir afet olduğunu hatırlatan Ekici, bununla ilgili girişim ve görüşmelerin devam ettiğini belirterek bölgenin geçici de olsa doğal afet kapsamına almasını çalıştıklarını belirtti. Zarar tespit çalışmalarından sonra afet kapsamına alınması ile ilgili girişimlere devam edeceklerini bildiren Ekici, bölgede altyapı ve elektrik sorunu olmadığını, yolların tümünün açık olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *