ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma Gaziantep’i turizmde cazibe merkezi haline getirdi

Zeugma Gaziantep’i turizmde cazibe merkezi haline getirdi
YAYINLAMA: 28 Mart 2022 / 14.30
GÜNCELLEME: 28 Mart 2022 / 14.30
Ticaret merkezi olarak bilinen Gaziantep, Zeugma sayesinde turizmde de bölgenin cazibe merkezi olma yolunda önemli gelişme kaydediyor.

Zeugma‘dan çıkarılan tarihi eserler kente Türkiye’nin ve dünyanın ilgi odağı olmasını sağladı. Gaziantep’teki müzeleri bu yılın beş ayında 169 bin yerli ve yabancı turist gezerken, geçen yılın aynı dönemine oranla ziyaretçi sayısında rekor artış oldu. Yetkililer, müzeleri gezen ziyaretçi sayısının geçen yıla oranla bu yıl %8 kat arttığına dikkat çekti.

Müzeleri gezenlerin sayısı %700 arttı

Özellikle Zeugma nedeniyle yöreye gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğuna dikkat çeken yetkililer, geçen yıl Arkeoloji müzesi, Hasan Süzer Etnografya ve Yesemek Açık Hava müzelerini yerli ve yabancı 22.000 turistin gezdiğini belirtti. Bu yıl aynı dönemde müzeleri gezen turist sayısı sekiz kat artarak 169.000’e ulaştı.

Müzeleri gezenlerin 10.000’i yabancı

Bu yılın ilk beş ayında müzeleri gezen 169.000 turist en 10.000’i yabancıların olduğunu belirten yetkililer, turistlerin en çok gezdiği müzenin Zeugma‘dan çıkarılan mozaiklerin sergilendiği Arkeoloji Müzesi olduğunu vurguladı. Arkeoloji müzesine gezen yerli ve yabancı turist sayısının 90.000, etnografya müzesini gezen turist sayısının 40.000, Yesemek Açık Hava müzesini gezenlerin sayısının ise 34.000 olduğu açıklandı.

Turist sayısının 200.000 olacağı tahmin ediliyor

Kültür ve Turizm il Müdürü Mehmet Doğan, ziyaretçi sayısının artmasının en önemli nedeninin Zeugma‘dan çıkan eserler olduğunu belirterek, “Zeugma‘nın yurt içinde ve yurt dışında yapılan tanıtımlar nedeniyle yöreye gelen yerli ve yabancı turist sayısında çok büyük bir artış oldu. Müzeler olan ilgi sürekli artıyor. Eylül ve ekim aylarında ziyaretçi sayısında çok daha fazla artış bekliyoruz. Yılsonuna kadar Gaziantep’teki müzeler gezen turist sayısının 200.000’in üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Buda çok iyi bir rakam. Hele hele geçen yıla oranla bu yıl ziyaretçi sayısının %7 oranında artması çok olumlu bir gelişme” dedi.

Müzeler içerisinde en fazla ziyaretçi akımına uğrayan Arkeoloji müzesi oldu. Zeugma‘da çıkarılan tarihi eserler ve mozaikler turistlerin en fazla ilgisini çekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *