ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Zeugma için modern bir müze yapılmalı”

“Zeugma için modern bir müze yapılmalı”
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2023 / 21.46
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2023 / 21.47
Packard’ın mektubu yankı uyandırdı

Zeugma mozaiklerini, bir süre için Topkapı Sarayı’nda sergilenmesi amacıyla İstanbul’a götürme girişimleri mahkeme kararıyla durdurulan Packard Vakfı(PHI) Başkanı Davıd Packard , Gaziantep halkının, “PHI ve CCA’nın (Roma arkeolojik koruma merkezi) Zeugma’ya ve Türk halkına yardım etmek adına onurlu bir tavır sergilediklerini” anlayacaklarını umduğunu bildirdi.

“Gaziantep sergisi İptal edildi”

PHI Başkanı Packard, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile GZP arasında tartışma yaratan, Gaziantep 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği ihtiyati tedbir kararıyla mozaiklerin kilit altına alınmasına neden olan sergi etkinliklerine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “geçen yıl ilk defa olası bir istanbul sevgisinden söz ettiğimizde, Gaziantep müzesi müdürü, mozaiklerin öncelikle Gaziantep halkına sergilenmesi gerektiğinin önemini vurguladı. PHI, İstanbul'dan önce 2 nisan'da gaziantep'te açılacak bir sergiyi organize etmek üzere sıkı bir çalışma yürüttü. Bu girişim şu an GZP’nin yasal yollara başvurmasıyla İptal edildi.

PHI’nın, Mozaikleri NATO liderlerine sergileme amacı yoktur. Bakanlıkta ilk kez sergi konusunu görüştüğümüzde aylar sonra bile NATO zirvesi konusunda bir bilgimiz yoktu. Öte yandan NATO Zirvesi’nin yaratacağı geniş çaplı uluslararası medya ilgisinin Zeugma turizmini büyük ölçüde canlandıracağını da inanıyoruz”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *