ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma mozaikleri NATO zirvesinde vitrine çıkacak

Zeugma mozaikleri NATO zirvesinde vitrine çıkacak
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2023 / 18.09
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2023 / 18.26
AKP Milletvekili Ahmet Uzer, Zeugma’ya sahip çıkmanın milli bir görev olduğunu hatırlatırken, “Zeugma mozaiklerinin dünya gündemine taşınması, herkesten çok Gaziantep ve Gaziantepli’ye yarar sağlar. Hedeflenen, tüm dünyada yankı uyandıran Zeugma mozaiklerinin İstanbul’da yapılacak NATO zirvesinde vitrine çıkarmaktır.

Bu yapıldıktan sonra mozaikler yeniden Gaziantep’e getirilecektir” diye açıklamada bulundu.

Spekülasyonlar zamansız ve yersiz

Uzer, Zeugma mozaiklerinin dünyanın kültür hazinesi olduğunu, bu mirasa her Gaziantepli gibi kendilerinin de sahip çıktığını belirterek, mozaikler konusunda yaratılan spekülasyonları zamansız ve yersiz bulduğunu ifade etti.

Tüm tedbirler alınacak

Zeugma mozaiklerini dünya gündemine taşımanın herkesten çok Gaziantep ve Gaziantepliye yarar sağlayacağını vurgulayan Uzer, açıklamasında şunları kaydetti: “Hedeflenen, tüm dünyada yankı uyandıran Zeugma mozaiklerini İstanbul’da yapılacak olan NATO zirvesinde vitrine çıkarmaktır. Bu yapıldıktan sonra mozaikler tekrar Gaziantep’e getirilecek ve gerekli alt yapıların tamamlanmasıyla tüm dünyaya bir kez daha sergilenecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bu konudaki görüşmeler devam ediyor. Bununla birlikte Zeugma ile ilgili hassasiyetimizi ve isteklerimizi ortaya koymaktayız”

Uzer, mozaiklerin zarar görmemesi adına tüm tedbirlerin alınacağından kimsenin endişe duymaması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *