ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Zeugma mozaiklerini götürecek geri getirmeyecekler safsatasına inanmayın”

“Zeugma mozaiklerini götürecek geri getirmeyecekler safsatasına inanmayın”
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2023 / 20.44
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2023 / 20.45
Başbakan tartışmalara son noktayı koydu

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Demokrasi Meydanı’nda 5 bin civarında Gaziantepliye hitap ederken, Gaziantep için 4 T kuralından söz etti. Erdoğan Gaziantep’in ticaret, turizm, tarım ve taşımacılık merkezi olacağını söylerken Zeugma konusuna da değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Birtakım çevreler, Zeugma mozaiklerini götürecekler geri getirmeyecekler diye hakkımızda safsata uyduruyorlar. Bu safsatalara ve yalanlara sakın kanmayın ve onlara da 28 Mart’ta gereken cevabı sandıkta verin, oyuna gelmeyin” diye konuştu.

Başbakanın mitinginden ilginç notlar

Günlerden beri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep için çok özel proje açıklayacağını söylenirken, Başbakan tüm mitinglerde söylediğini Gaziantep’te de tekrarladı. Yalnızca eğitim için 53 trilyon, 36 trilyon da enerji yatırımları için kaynak aktarılacağını açıkladı.

İl Başkanı Ökkeş Eruslu’nun tahriki ile “Vur vur inlesin Celal Doğan dinlesin” şeklinde slogan atılmasına Başbakan müdahale ederek susturdu.

Miting alanına bir saat gecikmeyle gelen Başbakanlık konuşmasına başladıktan bir süre sonra kalabalık yavaş yavaş dağılmaya başladı. Miting alanında ilk başlarda 3-5 bin civarında olan kalabalık, başbakanın gelmesiyle 10 bin kişiye ulaştı, ama hemen ardından dağılmalarla eski haline yeniden döndü. İzleyenlerin önemli bölümü meraklı kalabalıklardan oluştu.

Seçim başından beri ılımlı bir tavır izleyeceğini söyleyen AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Asım Güzelbey, konuşmasının önemli bölümünde sürekli büyükşehir belediyesinde 15 yıldan beri vurgun vurulduğunu, haksız kazanç elde edildiğini ve bir avuç insanın semirtildiğini tekrarladı.

Miting süresince arkasında Ak Parti yazan uçak alan üzerinde tur attı. Saat 14’te alanda toplananlar saat 15:30’a kadar Başbakanı bekledi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında Gaziantep’e yapılacak eğitim ve sağlık yatırımları ile ilgili bilgi verdi suyun pahalı olmasını eleştirdi. Gaziantep'in turizm, taşımacılık, tarım ve ticaret merkezi olacağını vurguladı. Zeugma mozaikleri konusuna da değinen Başbakan belli kesimler Zeugma mozaiklerini götürecekler geri getirmeyecekler diye yalan yanlış bilgi yayıyorlar bu safsatalara aldanmayın diye konuştu

Mitingin ardından Demokrasi Meydanı çöp meydanı haline dönüştü ve meydanı temizlemek CHP Büyükşehir Belediyesinin ekiplerine düştü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *