ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Zeugma mozaiklerinin bir milimetresine zarar gelmez”

“Zeugma mozaiklerinin bir milimetresine zarar gelmez”
YAYINLAMA: 29 Ağustos 2023 / 13.51
GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2023 / 14.01
Kültür ve Turizm Bakanı müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen Sabah’a konuştu:

Zeugma mozaiklerinin Gaziantep ve İstanbul’da sergilenmesi için 20 Ocak 2004 tarih ve 1402 sayılı Bakanlar Kurulu kararı bulunuyor. 20 Şubat 2004 tarih ve 3738 sayılı bakanlık yazısı ile “Sergilenecek 35 mozaik ve Mars heykelinden oluşan eserlerin çok önem gerektiren paketleme işlemlerinin kazı sonrası eserlerin restorasyonunu gerçekleştiren Dr. Roberto Nardi ve İtalyan çalışma grubuna izin verildi”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Zeugma mozaikleri sergisi ile ilgili olarak dün telefonla Sabah’ın sorularını yanıtlarken, “Ben Kültür Bakanlığı Müsteşarı olarak mozaiklerin bir milimetresine zarar verecek bir olaya onay verebilir miyim? Gaziantep halkının yanlış birtakım yönlendirmeleri tasvip etmediğine inanıyorum” diye konuştu.

Zeugma'yı bir medya ordusu izleyecek

Müsteşar İsen, “Zeugma mozaiklerini sergilenmesi ile ilgili çalışmanın içine girdiğimizde, öncelikle Zeugma, Gaziantep ve Türkiye kazansın diye düşündük. Zeugma mozaiklerini İstanbul’da şu veya bu devlet başkanının görmesi hiç önemli değil. Önemli olan o anda binlerce medya mensubunun Zeugma’yı gündeme getirmesi olacak. Bu imkanı devlet olarak milyarlarca dolar harcasak elde edemeyiz” dedi.

Aslı olmayacak bir meseleyi yalanlamak saçmalıktır

Gaziantep gibi gelişmiş bir kentin kültürel değerlerini devlet garantisi altında dünyaya tanıtmak için yapılan bir organizasyona karşı çıkmasına ve olayın saptırılmasına bir anlam veremediğini dile getiren Prof. Dr. Mustafa İsen, arkadaşımız Nurgün Balcıoğlu’nun “Kültür ve Turizm Bakanı neden kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmıyor” şeklindeki sorusuna, “Aslı olmayacak bir meseleyi yalanlamak saçma ve aptalca olur” diye yanıt verdi.

Gaziantep'e dünyanın en modern mozaik müzesi yapılacak

İsen, “Gaziantep sergisinin ardından Haziran-Aralık aylarında İstanbul’da düzenlenecek sergi sırasında, Gaziantep’e dünyanın en büyük ve en modern mozaik müzesinin yapımı için çalışmalara başlamayı hedefliyorduk. Mozaiklerin İstanbul’da sergilenmesine karşı çıkanlar, mozaikler yıllarca müze bahçesinde çürümeye bırakılırken neredeydi? dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *