ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma sempozyumu başlıyor

Zeugma sempozyumu başlıyor
YAYINLAMA: 17 Ekim 2023 / 15.37
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2023 / 15.50
Vali Lütfullah Bilgin önderliğinde Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası ve Sanayi Odasının desteğiyle gerçekleştirilen “Uluslararası Geçmişten Geleceğe Zeugma Sempozyumu” bugün GTO konferans salonunda başlıyor.

19’u yabancı 34 bilim adamı sunuş yapacak

İki 3 gün sürecek sempozyumda, Prof. Dr. Catherine Abbedie Reynal, Dr. Anthony Comfort gibi dünyaca ünlü isimlerin de aralarında yer aldığı 19’u yabancı toplam 34 bilim adamı sunuş yapacak.

Zeugma için bugüne kadar yapılan en geniş çaplı toplantı

“Uluslararası Geçmişten Geleceğe Zeugma Sempozyumu” Zeugma konusunda bugüne kadar yapılan en geniş çaplı ve tek uluslararası toplantı olma özelliğini taşıyor. İki gün boyunca 34 ayrı bilimsel sunumun gerçekleştirileceği sempozyumda; New York Times gazetesindeki haberleriyle Zeugma'yı dünya gündemine taşıyan Amerikalı gazeteci Stephan Kinzer’de bir sunum yapacak.

Zeugma’nın geleceğini büyük katkı sağlayacak

Vali Lütfullah Bilgin sempozyumun Zeugma’nın geleceğine önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti. Bilgin Gaziantep için çok büyük bir fırsat olarak nitelendirdiği Zeugma Antik Kentinin birlik ve beraberlik içerisinde yürütülecek çalışmalarla Gaziantep, Türkiye ve dünya turizmine kazandırılacağına inandığını söyledi.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise, GTO ve GSO olarak başından beri Zeugma konusunda yapıcı ve çözüm üretici bir noktada olduklarını söyledi. Düzenlenen sempozyumunda bu anlamda önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Aslan, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sesimizi yaptığımız işlerle duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Desteğimiz sözle değil icraatlarla olacak

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer de Zeugma Antik Kentinin turizme kazandırılması yönünde yıllardır çaba gösterdiklerini belirterek, “Yıllardır uluslararası kamuoyunun dikkatini buraya çekmek için faaliyetler düzenledik. GSO olarak açtığımız internet sitesini bugüne kadar 5 milyon kişi ziyaret etti. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecek. Dün kurtarma kazılarında sahip çıktığımız Zeugma'ya bugün bu sempozyumla sahip çıkıyoruz. Yarın da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Desteğimiz sözle değil icraatla, projelerle olacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *