ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma‘da kazı çalışması başladı

Zeugma‘da kazı çalışması başladı
YAYINLAMA: 10 Ocak 2022 / 14.03
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2022 / 14.03
Zeugma‘da ara verilen kazı çalışmalarına tekrar başlandı. Kazı çalışmalarına İsviçre’den gelen iki arkeolog ile bakanlık tarafından görevlendirilen üç kişiden oluşan uzman ekibin katıldığı bildirildi.

Müze Müdürü Hamza Güllüce, Zeugma‘daki kazı çalışmasına önceki gün başladıklarını belirterek, İsviçre’den gelen İlker Kolluk ile birlikte bakanlığın görevlendirdiği üç uzman arkeolog ve Gaziantep’ten bir uzman ve işçilerle birlikte toplam 15 kişiyle kazı yaptıklarını açıkladı.

Kazılarda dördüncü lejyona ait mimari kalıntılarının arandığını hatırlatan Güllüce, şubat ayında kazı yapılan yerde jeofizik çalışması yapıldığını, şimdi de sondaj çalışması yaptıklarını söyledi.

Köylülerden oturma eylemi

Gaziantep’in Nizip ilçesi yakınlarında bulunan Zeugma Antik Kenti’ndeki kurtarma kazılarına katılan 60 köylü, yeni kazı döneminde iş bulamadıklarına tepki göstermek için oturma eylemi yaptı. Belkıs köyü muhtarı İbrahim Kızılırmak ile birlikte Nizip’e gelen köylüler, önce kaymakamlık binası önünde toplandılar. İşçi alımında partizanlık yapıldığını öne süren köylüler, burada polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Eyleme katılanlardan sekiz kişi gözaltına alındı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *