ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma'nın tanıtımına engel olanlar sevinsin!

Zeugma'nın tanıtımına engel olanlar sevinsin!
YAYINLAMA: 02 Kasım 2023 / 22.48
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2023 / 23.15
Hürriyet Gazetesinin dünkü haberine göre, İstanbul’da yapılan Dünya Gazeteler Birliği ve Dünya Editörler Forumuna (WAN) bin 300’den fazla gazete sahibi ve editörü katıldı. İstanbul sergisi engellenmeseydi, Zeugma mozaikleri dünya genelinde 150 milyon gazetede yer alarak milyar dolarlarla sağlanamayacak bir tanıtım yapılacaktı.

Dünya basınının üçte birden fazla yayın organında Zeugma ve Gaziantep olacaktı

Bütün dünyada 400 milyona yakın gazete satıldığı dikkate alındığında, İstanbul’da yapılan Dünya Gazeteleri Birliği ve Dünya Editörler Forumuna 150 milyon tirajı temsilen katılan tüm gazete sahibi ve editörler, Zeugma sergisini gezecek ve gazetelerinde Zeugma’ya yer verecekti.

Milyar dolarla yapılamayacak reklam fırsatı kaçırıldı

2000 yılı kurtarma kazıları sırasında Sabah’ın olağanüstü gayretiyle Gaziantep’e gelen The New York Times Magazin Zeugma'ya 4 sayfa yer ayırmasını olağanüstü bir gelişme olarak değerlendiren zamanın Kültür Bakanı İstemihan Talay, “Bu dergide Türkiye’nin 4 sayfa reklamını yayınlatmak için 4 milyon dolar ödememiz gerekirdi. Oysa şimdi aynı reklam Zeugma sayesinde ücretsiz yayınlandı” demişti. Bu açıdan bakıldığında Zeugma’nın İstanbul sergisini izleyecek bin 300 medya mensubu Zeugma güzelliklerini 150 milyon tiraja yayarak, inanılmaz bir tanıtıma katkıda bulunacaktı.

WAN ve NATO zirvesine gelenler Zeugma’nın muhteşem güzelliğiyle tanışacaktı

Packard Vakfı’nın kurtarma kazıları için 5 milyon dolarlık maddi katkısı ve 7 milyon dolarlık restorasyon desteği ile müze bahçesinde çürümekten kurtarılan Zeugma mozaiklerinin İstanbul’da yapılacak çok önemli toplantı için Topkapı Sarayı’nda sergilenmesi gündeme gelmişti.

Bunlardan biri, Dünya Gazeteler Birliği ve Dünya Editörler Forumu (WAN), diğeri ise dünyanın en önemli devlet başkanlarının katılacağı ve 29 Haziran’da yapılacak olan NATO zirvesi idi. Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin tanımadığı, bir avuç azınlık ve kendilerini arkeolog ve bilim adamı sıfatını yakıştırma cesareti gösteren zihniyet, bu tanıtımı engelleyerek, Gaziantep turizmine büyük darbe vurdu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *