ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma’nın tanıtımına önem vermeliyiz

Zeugma’nın tanıtımına önem vermeliyiz
YAYINLAMA: 23 Ekim 2023 / 13.10
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2023 / 13.50
GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal sanayi ve ticarette marka ve model kent olan Gaziantep’in turizmde aynı ölçüde başarılı olamadığını söylerken, Zeugma'nın tüm materyallerinin tanıtımına önem verilmesine dikkat çekti.

Ölçal, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep’te Ocak Nisan 2004 döneminde 5600’ü yerli toplam 73 bin turistin konakladığını, bu verinin Gaziantep turizminin geleceği açısından umut verici olduğunu ifade etti.

Gaziantep'te hemen herkesin rant kavgasını, kısır söylemleri ve tartışmaları bir yana bırakarak il turizminin gelişmesine katkı sağlama çabası içinde olması gerektiğini belirten Ölçal, açıklamasında şu önerilere yer verdi: “Birecik Baraj Gölü’nün oluşmasıyla birlikte ortaya çıkan doğal çevre gölün kıyısındaki Zeugma antik kenti ile bütünleştirilerek değerlendirilmeli. Gaziantep mozaik müzesi projesi bir an önce hayata geçirilmeli. Zeugma'nın tüm materyalleri değerlendirilerek tanıtımına önem verilmeli.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gaziantep için bir turizm ve kültür envanteri hazırlanmalı. Bir konsorsiyum oluşturarak GAP kültürel mirası geliştirme programı kapsamında Zeugma ören yeri düzenleme projesi hayata geçirilmeli.

Gaziantep ve çevresi kültür ve turizm koruma ve geliştirme bölgesi ilan edilerek bölgede yapılacak yatırımlar teşvik edilmeli. Zeugma ya özgü hediyelik eşya üretimi ve pazarlaması desteklenmeli”

Ölçal Gaziantep’in sanayi ve ticarette kaydettiği gelişme yanında Zeugma sayesinde turizmde de yakın bir zamanda önemli bir atılım gerçekleştirileceğine dikkati çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *