ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ziraat mühendisleri görevlendirilmeyi bekliyor

Ziraat mühendisleri görevlendirilmeyi bekliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2023 / 16.51
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2023 / 16.51
Tarım Bakanlığı’nca düzenlenen sınava giren ziraat mühendislerinin halen görevlendirilmediği belirtilirken, ilimizde danışman ziraat mühendisi olarak 14 kişinin görevlendirileceği, ancak bakanlığın 28 isim listesi yapılmasını istediği ifade edildi.

14 ziraat mühendisi çiftçilere danışmanlık yapacak

Sınava giren ziraat mühendisleri ile ilgili henüz net bir bilgi sahibi olmadığını belirten Tarım İl Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Yılmaz, “İlimizde görevlendirilmek üzere 14 ziraat mühendisi alınacak, ancak bizden 28 isim yazıp göndermemizi istediler biz de yazdık” dedi.

Toprak tahlilleri yaptırmadan gübre kullanmasınlar

Göreve geldiklerinden bu yana çiftçilere ücretsiz toprak tahlilleri yaptıklarını, bu tahlilin verimi artırdığını belirten Yılmaz, “Çiftçilerimiz toprak tahlili yaptırmadan gübre kullanmasın. Toprak tahlili toprağa hangi gün kullanacağını, toprağın nereye ihtiyacının olduğunu ve hangi ürünün topraklarda verimli olacağını ortaya koyuyor. Bu hem ülke ekonomisi için hem de çiftçi için son derece faydalı bir yöntem. Şu ana kadar 1585 toprak tahlili yaptık. Raporumuzu da çiftçilerimize ilettik. Çiftçilerimizden bu tahlil için ücret talep etmiyoruz” diye konuştu.

Toprak analizinin, aşılı fidan kullanılmasını, sulamanın yerinde ve zamanında yapılmasını çiftçilerin daha fazla verim almasını sağlayacağını belirten Yılmaz, geçen yıllara oranla ürünlerde artış gözlendiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *