ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zorlu ve uzun bir süreçti

Zorlu ve uzun bir süreçti
YAYINLAMA: 11 Aralık 2023 / 17.49
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2023 / 18.05

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, yaptıkları çalışmalarla adliye ile vatandaşlar arasında güvene dayalı bir birlikteliğin oluşmasına katkı sağladıklarını bildirdi.

Karayiğit, Gaziantep’teki 7 yıllık görevi boyunca en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını ve zorlu ve uzun bir görev süresi boyunca çok zevkli bir çalışmanın içine girdiklerini ifade etti.

Cezaevleri zindancılık anlayışından çıkmalı

Çalışmaları boyunca toplumun her kesiminden büyük destek gördüğünü ve bu desteğe layık olmaya çalıştığını ifade eden Karayiğit, “Yaptığımız çalışmalarla adliye ile vatandaşlar arasında güvene dayalı bir birlikteliğin oluşturulmasına katkı sağladık. Gaziantep'teki sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarıyla iyi ilişkiler kurduk. Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülere değişik branşlarda kurslar açılmasını sağlayarak kültürel faaliyetlere katılımlarını ve meslek sahibi olmalarını sağlamaya çalıştık. Cezaevimizi tamamen bilgisayar ve internet ağı ile donattık. Aramızda bilgisayar bilmeyen personel yok” diye konuştu.

Kent Konseyi fikrini ilk ortaya atan Karayiğit

Karayiğit, artık cezaevlerinin zindancılık anlayışıyla değil, birey eğitim ve ıslah merkezi anlayışıyla çalıştığını vurguladı.

Kent Konseyi fikrini ilk olarak kendilerinin ortaya attığını ve sokak çocuklarına yönelik önemli çalışmaları gündeme taşıdıklarını belirten Karayiğit, “7 yıl içerisinde mevcut mahkemelere, 1 Ağır Ceza, 2 Sulh Ceza, 3 Asliye Ceza, 2 İcra Ceza ve 2’de Aile Mahkemesi olmak üzere 10 mahkeme katıldı. 7 yıl önce 32 olan hakim ve savcı sayısı bugün itibariyle yüzde 100 artırılarak 62 ye çıkartıldı. 14 daireli ek lojman alımı sağlandı. Cezaevinde ise büyük koğuş sisteminden küçük koğuş ve oda sistemine geçildi. Cezaevi personeli hizmet içi eğitimden geçirilerek çağdaş infaz sistemine geçildi. Cezaevimiz personel eğitiminin yanı sıra tutuklu ve hükümlülerin eğitilmesi ve rehabilite edilmesi sonucu huzur ve güvenin hakim olduğu bir merkez haline getirildi” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *