ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

19 Mayıs’ı yarın parlak törenlerle kutlayacağız

19 Mayıs’ı yarın parlak törenlerle kutlayacağız
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.08
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.08
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yarın bütün yurt’ta Kıbrıs’ın Türk kesiminde ve dış temsilciklerimizde törenlerle kutlanacaktır.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yarın bütün yurt’ta Kıbrıs’ın Türk kesiminde ve dış temsilciklerimizde törenlerle kutlanacaktır. Bayram bugün saat 12.00’de başlayacak ve yarın saat 24.00’e kadar devam edecektir. Bayram dolayısıyla bütün resmi ve özel binalar, kurumlar, evler ve dükkânlar bayraklarla süslenecek ve gecede ışıklandırılacaktır.
Saat 8.15’te Atatürk anıtı ile Şehitler abidesine çelen konulacak.
Yarın saat 8.15’te Atatürk anıtı ile Şehitler abidesine resmi kuruluşlar, kurumlar, dernekler, siyasi partiler, iktisadi devlet teşekkülleri tarafından çelenk konulup saygı duruşu yapılacaktır.
Stadyumdaki tören yarın saat 9.00’da başlayacak.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 56. Yıldönümü dolaysıyla Kamil Ocak stadyumdaki tören ise, saat 9.00’da başlayacaktır.
Vali, beraberinde Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü olduğu halde öğrencilerin, askeri birliklerin, sporcuların, derneklerin ve halkın bayramını kutlayacaklardır.
Vali ve beraberindekiler şeref tribünündeki yerlerini aldıktan sonra, İstiklal Marşı ile tören alanına bayrak çekilecektir.
Günün önemini belirten konuşma Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Erdal tarafından yapılacak ve iki öğrenci tarafından şiirler okuyacaktır.
Konuşma ve şiirleri gençlik halkın “Türk ulusu ve Cumhurbaşkanı” adına üç defa “sağol” şeref çağrısı ile Gençlik marşı izleyecektir.
Gençlik Marşından sonra geçit töreni yapılacaktır. Geçit töreninden sonra okullar, askeri birlikler, Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri gösteri yapacaklardır.
Kamil Ocak Stadyumundaki gösterileri, yurttaşlar kapalı tribünlerden davetiye ile açık tribünlerden davetiye ile açık tribünlerden serbestçe izleyeceklerdir.
Garnizon Komutanlığınca fener alayı düzenlenecek.
19 Mayıs günü öğleden sonra askeri bando hükümet konağı önünde belediye bandosu da Karşıyaka semtinde konserler verecektir.
Yarın akşamda Garnizon Komutanlığınca şehirde bir fener alayı düzenlenecektir

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *