ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bakliyat üreticisinin alacağı bir kaç gün içinde ödenecek

Bakliyat üreticisinin alacağı bir kaç gün içinde ödenecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Güneydoğu Birliği Genel Müdürü İ. Soncul açıklamalarda bulundu
Güneydoğu Birliği Genel Müdürü İ. Soncul açıklamalarda bulundu
Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri Genel Müdürü İzzet Soncul basına açıklamalarda bulunmuş, birliğin bakliyat üreticisine alımlardan dolayı ödeme yapamadığı yolundaki haberleri doğrulamıştır.
Soncul Birliğin 1975-1976 kampanya döneminde 4.401.661 kilogram fasulye, 13.816.646 kilogram mercimek, 37.058 kilogram nohut aldığını söylemiş, ancak 1.5 aydan beri üreticilere 13 milyon lira ödenmesi gerekirken, bunu ödemekte geciktiklerini belirtmiştir.
Gecikmenin Gaziantep dışındaki merkezlerde yapılan alımlardan ileri geldiğini de sözlerine ekleyen Soncul şöyle demiştir: “Afşin, Göksun ve Malatya’daki alım merkezlerinde alınan bakliyatlar, merkeze getirilip Ziraat Bankası’na rehin edilmediği için, üreticilere hemen ödeme yapamıyoruz. Bu nedenle de halen 13milyo lirayı, bakliyat üreticisine ödeyemedik. Birkaç gün için de bu paranın 10 milyon lirasını ödeyeceğiz. Geri kalan 3 milyon lirayı ise, üretici ortaklarımıza daha sonra ödeyeceğiz.
Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri Genel Müdürü İzzet Soncul daha sonra makam otosu alımı konusuna değinmiş, “eskiden alınan makam otomobilini 140 bin liraya sattık. Yenisini ihtiyaç karşılığı olarak, 225 bin liraya aldık” demiştir.
Soncul, bu arada gazetecilerin, çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırmış, birliğin geleceğe dönük çalışmalar yaptığını söylemiştir.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *