Yeni operasyonda yakalananlarla birlikte gözaltına alınanların sayısının 20’ye yükseldiği açıklandı
Ortaya çıkarılan hücrenin bütün Türkiye’de dalları var
Gaziantep'te güvenlik kuvvetleriyle çatışan kanun dışı ihtilalcı THKO’na bağlı anarşistlerle ilgili ikinci bir hücrenin varlığı ortaya çıkarılmıştır.
Olayı soruşturan Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcı Yardımcıları Yaşar Değerli ve Yılmaz Özcan, Şenyurt mahallesi Erenler sokak da THKO Gaziantep üstüne bağlı ikinci bir hücrenin “Hoşgör Halkla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adı altında faaliyet gösterdiğini açıklamışlardır.
Yeni bir operasyonla ortaya çıkarılan bu hücrenin iki üyesi, gözaltına alınmıştır.
Dernek binasında yapılan aramada, dört gün önce iki çarpışmanın geçtiği evde bulunan yayın ve belgelerle aynı karakterde dokümanlar ele geçirilmiştir.
Devlet Güvenlik Mahkemesi savcı yardımcıları, çatışmanın geçtiği evde daha başka anarşistlerinin de bulunabileceğini, bunlardan bazılarının kaçması ihtimalinin büyük olduğunu söylemişlerdir.
Savcı yardımcıları, delil olarak da Adana’dan ölen anarşist İlhan Emre’nin babasına çekilen bir telgrafı göstermişlerdir.
Kanun dışı ihtilalcı THKO’nun Gaziantep’te faaliyet gösteren öteki kollarının tespitine çalışmaktadır. Olaylarla ilgili görülerek göz altına alınanların sayısının da, 20’yi geçtiği bildirilmektedir.

YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
Yeni operasyonda yakalananlarla birlikte gözaltına alınanların sayısının 20’ye yükseldiği açıklandı
İlginizi Çekebilir

Gaziantep Havaalanı Ocak’ta açılmıyor
#40 Yıl Önce / 03 Temmuz 2025

Belediye Başkanının ayağı yere değmeyecek mi?
#40 Yıl Önce / 03 Temmuz 2025

“Müzeye halk sahip çıkmalı”
#40 Yıl Önce / 03 Temmuz 2025

1 Ocaktan itibaren suyun tonu 130 liradan satılacak
#40 Yıl Önce / 03 Temmuz 2025

Çeşitli semtlerdeki et fiyatları neden bu kadar değişik?
#40 Yıl Önce / 02 Temmuz 2025

Karagöz’den-Gaziler caddesine yeni yol açılıyor
#40 Yıl Önce / 02 Temmuz 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *