Yeni operasyonda yakalananlarla birlikte gözaltına alınanların sayısının 20’ye yükseldiği açıklandı
Ortaya çıkarılan hücrenin bütün Türkiye’de dalları var
Gaziantep'te güvenlik kuvvetleriyle çatışan kanun dışı ihtilalcı THKO’na bağlı anarşistlerle ilgili ikinci bir hücrenin varlığı ortaya çıkarılmıştır.
Olayı soruşturan Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcı Yardımcıları Yaşar Değerli ve Yılmaz Özcan, Şenyurt mahallesi Erenler sokak da THKO Gaziantep üstüne bağlı ikinci bir hücrenin “Hoşgör Halkla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adı altında faaliyet gösterdiğini açıklamışlardır.
Yeni bir operasyonla ortaya çıkarılan bu hücrenin iki üyesi, gözaltına alınmıştır.
Dernek binasında yapılan aramada, dört gün önce iki çarpışmanın geçtiği evde bulunan yayın ve belgelerle aynı karakterde dokümanlar ele geçirilmiştir.
Devlet Güvenlik Mahkemesi savcı yardımcıları, çatışmanın geçtiği evde daha başka anarşistlerinin de bulunabileceğini, bunlardan bazılarının kaçması ihtimalinin büyük olduğunu söylemişlerdir.
Savcı yardımcıları, delil olarak da Adana’dan ölen anarşist İlhan Emre’nin babasına çekilen bir telgrafı göstermişlerdir.
Kanun dışı ihtilalcı THKO’nun Gaziantep’te faaliyet gösteren öteki kollarının tespitine çalışmaktadır. Olaylarla ilgili görülerek göz altına alınanların sayısının da, 20’yi geçtiği bildirilmektedir.
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
Yeni operasyonda yakalananlarla birlikte gözaltına alınanların sayısının 20’ye yükseldiği açıklandı
İlginizi Çekebilir
Güzel’e Başbakan desteği
#40 Yıl Önce / 11 Mayıs 2026
İhracattaki KDV iadesi tüccarın vergi borcundan düşülecek
#40 Yıl Önce / 11 Mayıs 2026
İnönü İstasyon Meydanında konuşacak
#40 Yıl Önce / 11 Mayıs 2026
Yaş Antep fıstığı 2000 barajında
#40 Yıl Önce / 11 Mayıs 2026
Demirel, Güzel’i tekzip edecek
#40 Yıl Önce / 11 Mayıs 2026
Buharlı Lokomotif katarında tüm konfor var
#40 Yıl Önce / 11 Mayıs 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
