ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hükümet, öğretmen ve polis lojmanlarına öncelik tanıdı

Hükümet, öğretmen ve polis lojmanlarına öncelik tanıdı
YAYINLAMA: 04 Nisan 2024 / 14.09
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2024 / 14.09

Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler ilçeleri geziyor

Bakan, öğretmen ve emniyet teşkilatının geleceğimizin teminatı, can damarı olduğunu da vurguladı. Emniyet Müdürü Şükrü Nail Atalay’da, emniyet teşkilatının en önemli sorunlarından birisinin lojman olduğunu belirtti.

Nizip ilçesinde Pazartesi günü 20 daireli polis lojmanını törenle hizmete açan Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi Dinçerler, “Bu seneki hükümet programı görüşülürken lojman konusunda öncelik polise ve öğretmene verilmiştir” dedi.

İktisadi devlet teşekküllerinin lojman yatırımlarının kısıtlanarak bu paraların da polis ve öğretmenler için kullanıldığını söyleyen Dinçerler konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü öğretmenler ve emniyet teşkilatımızın geleceğimizin teminatı ve can damarı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bütün meselenin çok kısıtlı kaynakların öncelikle nereye götürüleceğinin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan, “Zaman içerisinde devletin imkanları geliştikçe ihtiyacı olan tüm emniyet mensubu ve öğretmenleri bu sosyal hizmetlerden yararlandırmak azmindeyiz. Biz polislerimize ve öğretmenlerimize güveniyoruz. Onlar çok daha güzel şeylere layıktır” dedi.

Vali Aksu da törende yaptığı konuşmada, “Hükümet göreve başladığından bu yana emniyet mensuplarının sosyal ihtiyaçlarına öncelik vermektedir” dedi.

Emniyet Müdürü Şükrü Nail Atalay, emniyet teşkilatının en önemli sorunlarından birinin lojman konusu olduğunu belirtti.

Lojmanları sizden sonra istifade edecek olanlara temiz ve bakımlı olarak bırakmak en önemli görevdir dedi.

Nizip'te hizmete giren polis lojmanları 62 milyon liraya mal oldu. 5 katlı ve 2 bloktan oluşan lojmanlarda Nizip emniyet teşkilatı'nın yüzde 70’inin barınacağı öğrenildi.

Bakan köy çocuklarına ithal üzüm dağıttı

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi Dinçerler Nizip’ten Karkamış’a giderken Subaşı köyünde durarak köy çocuklarına ithal malı kuru üzüm dağıttı. Bakan üzüm dağıtırken, “Üzüm beynin faaliyetlerini arttıran bir besin kaynağıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *