ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Korutürk:Basının görevini engelleyici davranışlardan kaçınılmalıdır.

Korutürk:Basının görevini engelleyici davranışlardan kaçınılmalıdır.
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.15
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.15
İkinci Türk Basını Kurultayı, dün İstanbul’da çalışmalarına başladı
İkinci Türk Basını Kurultayı, dün İstanbul’da çalışmalarına başladı
İstanbul (sabah)--- İkinci Türk Basın Kurultayı, Turizm ve Tanıtma Bakanı Lütfü Topoğlu açış konuşması ile İstanbul’da çalışmalarına başlamıştır.
Kurultaya bir mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk “Toplum hayatının en vazgeçilmez kuruluşlarından biri olan basının sorunlarının böylesine platformda ele alınmasının yararlı sonuçlar getireceğini” bildirmiştir.
Cumhurbaşkanı Korutürk, İkinci Türk Basın Kurultayına Gönderdiği Mesajda şunları söylemiştir: “Türk Basını ülkenin kaderi söz konusu olduğunda her zaman tam bir birlik ve beraberlik içinde olmanın güzel örneklerini vermiş olmanın güzel örneklerini vermiştir. Bundan kıvanç duyduğumu belirtmek isterim. Basın özgürlüğü bugün anayasanın teminatı altındadır. Anayasada belirlenen ilkeler doğrultusunda basının haber alma, haber yayınlama ve bu yolla kamuoyunun serbestçe oluşumuna yardım etme görevini engelleyici davranışlardan kaçınmak gerektir.”
Başbakan Süleyman Demirel’de kurultaya gönderdiği mesajda, “Türkiye’nin gelişmesine, ilerlemesine paralel olarak Türk Basınının da sorunlarının arttığını ve değiştiğini belirterek, bu kongrede belirlenecek değerli görüşlerin ışığında ortaya konulacak sorunların çözümünde Cumhuriyet hükümetinin üstüne düşeni yapacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır” demiştir.
İkinci Türk Basını Kurultayı, çalışmalarını bugün ve yarında sürdürülecektir.
İkinci Türk Basını Kurultayına Gaziantep’ten gazetemiz sahibi Osman Tuzcu katılmaktadır.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *