ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sanayi Ürünleri Alan Değil, Satan Bir Ülke Olacağız…

Sanayi Ürünleri Alan Değil, Satan Bir Ülke Olacağız…
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.15
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.15
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Gölhan, Küsgem idari kurulunun kapanışında konuştu:
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Gölhan, Küsgem idari kurulunun kapanışında konuştu:
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Gölhan, teknik ve finansman yönünden dışa bağımlılıktan kurtulmak için üretim makinaları sanayinin kurulmasının şart olduğunu söylemiştir.
Gaziantep’te küçük sanayi geliştirme merkezinin 17. İdari Kurul toplantısının kapanışında konuşan Gölhan, Türkiye’nin sanayi durumu hakkında geniş bilgi vermiş, “Bütçe açığını kapatmak, teknik yönden, dışa bağımlılıktan kurtulmak ve sanayi, ülkesi durumuna gelebilmek için önce üretim makinaları sanayinin kurulması gerektiğini, söylemiş, bu amaçla yapılması planlanan işleri de şöyle sıralamıştır.
<<976 yılı içinde motor sanayi kurulacak. Bu sanayi kesimi de tekstil makinaları, takım tezgâhları, elektronik sanayi, buhar tribünleri ve inşaat makineleri üretimini kapsayacaktır.
1976 yılı içinde bu alanlarda, toplam proje tutarı 7. 5 milyar lira olan 9 fabrika kurulacak. Yan sanayi ile birlikte toplam yatırım 50 milyar liraya ulaşacaktır.>>
Gölhan, daha sonra bu yatırımların tamamlanmasıyla, Türkiye’de sanayinin çehresini kökten değişeceğini ve Türkiye’nin sanayi ürünleri olan bir ülke durumundan çıkarak bunları satan bir ülke durumuna geleceğini dolayısıyla dış ödemeler dengedeki açığın süratle kapanacağını belirtmiştir.
M. Gölhan Sanayicilerle de dün bir toplantı yaptı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşarı Mehmet Gölhan; dün ayrıca Gaziantepli küçük sanayicilerle bir toplantı yapmıştır.
Gölhan bu toplantıda 1976 yılında Türkiye’de Üretim Makinaları sanayi kurulurken Gaziantep’in de kurulacak yan sanayiden etkileneceğini söylemiştir.
Tekstil Makinaları fabrikasının Gaziantep’te kurulması için yapılan çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı, inşaatı devam etmekte olan örnek sanayi sitesindeki 50 işyerinin 1976 yılının ilk yarısında tamamlanacağını söylemiş, diğer 1100 işyerinin inşaatının da 1977’de bitirileceğini açıklamıştır.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *