ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Televizyon seyredilmez oldu

Televizyon seyredilmez oldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.09
Kime dert yanacağız
Halk ya TV’lerini kapatıyor, veya kurcalayıp bozuyor. Bir iki haftadan beri Gaziantep televizyonu seyredilmez bir hal aldı, eğlenmek için açılan televizyonlar, herkesi sinir hastası yapmaktan başka bir işe yaramaz oldu.
Gazetemizin telefonları her gün durmadan çalıyor. “Televizyon neden böyle bozuk.” Böyle devam edecekse televizyonları satalım mı?.. “Türkiye’de hiç mi kimse kalmadı Gaziantep televizyonunu bu kötü durumdan çıkaracak” gibi sözlere muhatap oluyoruz.
Aldığımız acı ifadeler taşıyan mektuplar, yolda yolakta gördüğümüz eş, dost, hemen herkes sanki basına buluyor tüm kabahati.
Durumu birkaç madde halinde özetleyelim ve ilgililerden güneydoğu bölgesi halkı adına yardım isteyelim
1-Türkiye’nin güçlü vericilerinden birisinin Gaziantep’e kurulduğu montaj işlemlerinin bittiğini öğrendik. Fakat nedense bir türlü çalışmaz. Sanki göz boyamak için oraya konulmuş gibi..
2- Televizyon yayınları 15 gündür, 20 gündür seyredilmez, çekilmez bir hal aldı. Bu durumu erinde incelemek için TRT bir eleman gönderirse o da gözleri ile görecektir. Ayrıca televizyon tamircilerini gezmede esaslı bir kanaat verecektir. Çünkü bir çok kimseler arızanın kendi televizyonlarında olduğunu sanarak kurcalamakta ve televizyonlarını bozmaktadırlar. Böylece milli servet de zarar görmüş bulunmaktadır.
3- Gaziantep’te ki teknik bilgi sahibi kimseler şöyle konuşmaktadırlar: “Yaz günleri Gaziantep televizyonu illa Arap yayınından müdesir olacaktır. Çünkü yansıtıcı çok zayıftır. Bunun tek çıkar yolu, ya arıza yapmayan sağlam ve güçlü bir yansıtıcının Antakya’ya konulması veya radyolink sistem geçilmesidir”
Aldığımız bilgiye göre Sofdağı’na konulan verici tamamlanmış, ölçü ayarları yapılmış ve Alman monteler gitmiştir. Ancak bunu teslim alacak bir kimse TRT. Den henüz gelmemiştir.
TRT genel müdürlüğü Gaziantep’i ve çevresini neden bu kadar ihmal ediyor bunu anlamak mümkün değildir. Yetkililerin biraz Gaziantep televizyonu üzerine eğilimlerini bekliyoruz
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *