ANASAYFA arrow right Dünya

İngiltere: Rusya'ya karşı çok daha ileri gitmeye hazırız

İngiltere: Rusya'ya karşı çok daha ileri gitmeye hazırız
YAYINLAMA: 23 Şubat 2022 / 18.21
GÜNCELLEME: 23 Şubat 2022 / 18.21
İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, 'Rusya eğer uçurumun eşiğinden çekilmezse çok daha ileri gitmeye hazırız' dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya'ya yönelik yaptırım kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, G7 Dışişleri Bakanlarının Rusya’ya karşı “güçlü ve koordineli bir yaptırım paketi” üzerinde anlaştıklarını duyurdu.

Liz Truss,, “G7 Dışişleri Bakanları, Rusya’nın uluslararası taahhütlerini ihlal etmesini şiddetle kınıyor. Güçlü bir koordineli yaptırım paketi üzerinde anlaştık. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteğimiz sarsılmaz” dedi.

Truss ayrıca, İngiltere’nin Rusya’nın saldırganlığı karşısında Kremlin Sarayı'nın ayrıcalık verdiği kurum ve şahıslarda dahil olmak üzere Rus bankalarını hedef alan ilk yaptırımlarını açıkladı. Truss, “Rusya’nın Ukrayna’nın egemenliğini daha fazla ihlal etmesine yanıt olarak, Putin’in yakın çevresindeki oligarklar ve Rusya’nın Kırım’ı işgalini finanse eden bankalar, İngiltere’nin ilk yaptırım dalgasının hedefi oldu” dedi.

Yaptırımların Rusya'nın stratejik çıkarlarını bozmayı hedeflediğini aktaran Truss, “Bu ilk yaptırım dalgası, Kremlin’e yakın oligarkları ve bankaları vuracak. İngiltere’nin ekonomik ağırlığını Rusya’nın stratejik çıkarlarını bozmak için kullanacağına dair açık bir mesaj gönderecek” ifadelerini kullandı.

“ÇOK DAHA İLERİ GİTMEYE HAZIRIZ”

Truss, “Rusya eğer uçurumun eşiğinden çekilmezse çok daha ileri gitmeye hazırız. Rus devletinin ve Rus şirketlerinin piyasalarımızdaki fon toplama kabiliyetini kısıtlayacağız. Bir dizi yüksek teknoloji ihracatını yasaklayarak, Rus bankalarını küresel ekonomiden daha fazla izole edeceğiz” dedi.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise yaptığı açıklamada, 5 Rus bankasının ve 3 kişinin yaptırım listesine alındığını bildirmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *