ANASAYFA arrow right Eğitim

900 öğrenciye Yükseköğretime Geçiş Sınavı tatbikatı yapıldı

900 öğrenciye Yükseköğretime Geçiş Sınavı tatbikatı yapıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.16
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.16
Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen Öğrenci Değerlendirme Sınavı’nda
Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen Öğrenci Değerlendirme Sınavı’nda (ÖDS) Kahramanmaraş’tan katılan yaklaşık 900 öğrenciye Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tatbikatı yapıldı.
YGS sınavına sayılı günler kala Kahramanmaraş’ta sınava hazırlanan lise öğrencilerine yönelik YGS Sınavı tatbikatı yapıldı. Öğrencilere sınav heyecanını ve sınav atmosferini yaşatmak isteyen Zirve Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdiği ÖDS sınavında, ÖSYM sınav sistemini birebir uyguladı. Sınav esnasında öğrencilere tıpkı ÖSYM gibi şeker ve sınav seti dağıtıldı. Sınav sonrası Zirve Üniversitesi akademisyenleri ile bir araya gelen öğrenciler, tercih etmek istedikleri fakülte ve bölümleri gezerek bilgi alma imkanı buldu.
Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde, sayısal puan türünde ilk 3’e giren ve eşit ağırlık puan türünde ilk 3’e giren 6 öğrenciye çeyrek yarım ve tam altın verildi. Sayısal puan türünde derece yapan Abdussamed Dalgıç, Atilhan Kılıçkıran ve Ceren İlaydakama, eşit ağırlık puan türünde Salih Kokrmaz, Gülselin Yüksel ve M. Mustafa Yırtıcı altınla ödüllendirildi.
Ödül töreninde konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “ Bugün sınava katılan bütün öğrencileri, onlara emek veren ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu sınav hayatınıza yön verecek ve bundan sonraki yaşamınızı etkileyecek bir sınav. Burada merak ettiğiniz bölümlerin akademisyenlerinden bilgi alma imkanı buldunuz. Bundan sonraki hedeflerinizi buna göre şekillendirin. Her insan herhangi bir lisans bölümünden diploma sahibi olabilir. Önemli olan nasıl bir eğitim aldığınız ve kendinizi ne kadar geliştirdiğinizdir. Zirve Üniversitesi olarak öğrenci odaklı eğitim anlayışımızda kaliteli ve donanımlı insanlar yetiştiriyoruz. Teori ve pratik eğitimi bir arada öğrencilerimize sunuyoruz. Uzun zamandır bu sınav için çalışıyorsunuz, 15 Mart’ta gerçekleşecek olan YGS sınavında hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Sayısal puan türünde birinci olan Abdussamed Dalgıç “YGS sınavına sayılı günler kaldı, bu sınavla birlikte 900 başarılı öğrenci arasındaki yerimizi gördük. Büyük maraton öncesi üzerimizdeki sınav kaygısı da azalmış oldu. Hayalini kurmuş olduğum bölümle alakalı akademisyenlerden bilgi aldım. Zirve Üniversitesi’ne her yıl yapmış oldukları deneme sınavlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *