ANASAYFA arrow right Eğitim

11. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı Biyoloji projesi sergiye katılacak

11. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı Biyoloji projesi sergiye katılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı Biyoloji projesi DOESEF
Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı Biyoloji projesi DOESEF (Doğanata Eğitim Bilim Mühendislik Enerji Proje Fuarı) final sergisine katılma hakkı kazandı.
DOESEF tarafından, fizik, kimya, biyoloji, enerji ve mühendislik dallarında düzenlenen proje yarışmasında toplam 105, biyoloji kategorisinde ise 33 proje finalde sergilenme hakkı elde etti.
Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Merve Zümrüt Karakaya ve Melike Demirci’nin Biyoloji öğretmeni Fatoş Esra Öztürk danışmanlığında hazırladıkları “Kara yosununun tekstil atık sularındaki renk giderimine etkisinin farklı analiz metotları ile değerlendirilmesi” isimli projeleri 8 - 11 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan final yarışmasında sergilenecek.
DOESEF proje yarışması finalinde kategorilerde dereceye giren projeler Brezilya, Meksika, Kolombia gibi birçok ülkede düzenlenen International Conference of Young Scientists, Genius olympiad, Mostratec, Esi-Amlat, Expo Sciencias gibi yurtdışı organizasyonlarında yarışacak. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan rütbeli personel ve askerler, Şahinbey ilçesine bağlı Sarıkaya Köyü İlkokulu'nda eğitim gören öğrencileri Gaziantepspor - Trabzonspor maçına götürdü.
Akşam saatlerinde köye gelen Jandarmalar, şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede yaşayan çocukları jandarma araçlarına bindirerek, Kamil Ocak Stadyumu'na götürdü. İlk kez stadyuma gelen çocuklar gördükleri atmosfer karşısında oldukça heyecanlandı.
Maçın başlamasıyla birlikte heyecanla mücadeleyi takip eden öğrenciler, Gaziantepspor’un 2-0'lık galibiyetiyle son derece mutlu oldu. Etkinliğe katılan 22 öğrenci, jandarma ağabeyleriyle birlikte güzel bir gece yaşadılar. Ayrıca yaşadıkları güzel anları ölümsüzleştirmek için bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Maç bittikten sonra, köy çocukları tekrar jandarma araçlarına bindirildi ve köylerine götürülerek ailelerine teslim edildi. Öğrencilerin aileleri düzenlenen etkinlik nedeniyle jandarmaya teşekkür etti.
Sarıkaya Köyü İlkokulu Müdürü Mahir Kuzu, etkinlik nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çocuklarımız hayatlarında ilk kez Gaziantepspor’un maçına gittiler. Bugün onlar için hayatları boyunca unutamayacakları son derece güzel bir gün oldu. Ayrıca derslerinde başarılı olan öğrencilerimiz için güzel bir ödül oldu. Bu anlamlı proje nedeniyle Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na tüm Sarıkaya Köyü adına sonsuz teşekkür ederiz" dedi.
İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *