ANASAYFA arrow right Eğitim

Girişimciliğin birinci şartı iyi olduğunuz işi yapacaksınız

Girişimciliğin birinci şartı iyi olduğunuz işi yapacaksınız
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Gaziantep Üniversitesi Yönetim ve Kariyer topluluğu tarafından hazırlanan,
Kişisel gelişim ve insan yönetimi konferansı düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi Yönetim ve Kariyer topluluğu tarafından hazırlanan, Dedeman Gaziantep Otelleri Müdürü Ahmet Emin Ok ve GAÜN Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi (TARGET TTO) Teknik Destek Projesi Kilit Uzmanı Mehmet Buğra Sofuoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Kişisel Gelişim ve İnsan Yönetimi” adlı konferans GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Programda Dedeman Otelleri Kurucusu Merhum Mehmet Kemal Dedeman’ın başarılı hayat hikayesi, sıfırdan zirveye nasıl geldiğini ve temel prensipleri hakkında bilgi veren bir belgesel izlendi. Merhum Mehmet Kemal Dedeman’ın hayatının öğrenciler için güzel bir örnek olduğunu belirten Ahmet Emin Ok, doğuştan zengin olmayan çabalarıyla, çalışkanlığıyla gayretiyle her şeyini kendi elde etmiş olan Kemal Dedeman’ın öğrenciler için çok güzel bir örnek olduğunu ifade etti.

Öğrencilere istedikleri bölümü bitirmeleri, gerekli sertifikaları almaları ve yabancı dil bilmeleri gerektiğini söyleyen Ok, “Sektörde her zaman yaşadığımız sorun, staj yapan ya da mesleğe yeni başlayanların hemen bir müdürlük, şeflik pozisyonu beklentisi içinde olması. Hangi meslekte başarılı olmak isterseniz isteyin temelden başlamak esastır. Ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapmaya gayret etmesi çok önemli” dedi.
Katılımcıları girişimcilik konusunda bilgilendiren GAÜN Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi (TARGET TTO) Teknik Destek Projesi Kilit Uzmanı Mehmet Buğra Sofuoğlu, girişimciliği herkesin yapmak istediğini fakat pek çok kişinin yapamadığı belirterek, “Girişimci olarak doğulmuyor. Girişimci olabilirsiniz. Her şey gibi bir öğrenmeye bakar. Girişimciliğin birinci şartı iyi olduğunuz işi yapacaksınız. İkincisi ise sevdiğiniz işi yapacaksınız. Bu her şey için geçerli, eğer yaptığınız işi sevmiyorsanız başarılı olmanız mümkün değil” diyerek, öğrencilere mutlaka ileriye dönük planlar yapmalarını, plansız olan her işin batmaya ve başarısız olmaya mahkum olduğunu vurguladı.

“İşin hilesi dürüstlüktür” diyen Sofuoğlu, teknolojiyi ve dünyayı takip edip fırsatları yakalamalarını, rakiplerini incelerek ürünlerini ve rakiplerin ürünlerini en iyi şekilde bilmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *