ANASAYFA arrow right Ekonomi

Bakanlıktan ihracat bedelini Türkiye'ye getirme zorunluluğu

Bakanlıktan ihracat bedelini Türkiye'ye getirme zorunluluğu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.23
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.23
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk parası kıymetini koruma hakkında Resmi Gazete'de tebliğ yayımladı. Tebliğe göre ihracat bedeli 180 gün içinde Türkiye'ye getirilecek ve en az yüzde 80'i bir bankaya satılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ihracat bedelleri
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk parası kıymetini koruma hakkında Resmi Gazete'de tebliğ yayımladı. Tebliğe göre ihracat bedeli 180 gün içinde Türkiye'ye getirilecek ve en az yüzde 80'i bir bankaya satılacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ihracat bedellerinin yurda getirilme esaslarını düzenleyen Türk parası kıymetini koruma hakkında tebliğ yayımlandı. Tebliğ bugün yürürlüğe girecek ve altı ay boyunca geçerli olacak.
Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu tebliğe göre ihracat işlemine ilişkin bedellerin yurda getirilmesi fiili, ihraç tarihinden itibaren 180 günü aşamayacak ve en az yüzde 80'i bir bankaya satılacak.
Yurt dışına müteahhit firmalarca yapılacak ihracatın bedeli ise, 365 gün içinde yurda getirilerek bir bankaya satılacak.
İhracat bedelleri Türk parası veya döviz üzerinden yurda getirilebilecek. Türk parası üzerinden yapılan ihracat karşılığında döviz getirilmesi mümkün olacak.
Peşin döviz karşılığı ihracata 24 ay sınırı
Bakanlık yayımladığı tebliğde, peşin döviz karşılığı yapılan ihracata da süre sınırı getirdi. Peşin döviz karşılığında ihracatın 24 ay içinde yapılması zorunlu tutuldu.
İhracat belgeleri kapsamında sağlanan peşin dövizlerin kullanım süresi, ek süreler de dahil olmak üzere belge süresiyle sınırlı tutuldu.
Süreci bankalar izleyecek
Tebliğe göre ihracata aracılık eden bankalar ihracat bedellerinin yurda getirilmesini ve satışının yapılmasını izlemekle yükümlü olacak.bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *