ANASAYFA arrow right Ekonomi

Çelik'ten kıdem tazminatı açıklaması

Çelik'ten kıdem tazminatı açıklaması
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.10
Bakan Faruk Çelik, Toplu İş İlişkileri Yasası'yla ilgili düzenlemenin TBMM'ye getirildiğini belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Toplu İş İlişkileri Yasası'yla ilgili düzenlemenin TBMM'ye getirildiğini, sosyal taraflarla uzlaşı sağlandığını ancak düzenlemenin hala yasalaştırılamadığını belirtti.
Çelik, kıdem tazminatı konusuna da, çalışanların sadece yüzde 8'inin kıdem tazminatını hak edebildiğini, mevcut uygulamadan işverenin de çalışanın da memnun olmadığını dile getirdi.
Konunun yıllardır konuşulduğunu, tartışıldığını belirten Çelik, ''Toplu İş İlişkileri Yasası yasalaşmadan, sosyal taraflarla yine bu salonda, bir masa etrafında oturmadan kıdem tazminatı konusunu gündemimize almayacağımızı defalarca ifade ettik'' dedi.
Faruk Çelik, taşeron işçileri sorununun Türkiye'de ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden Çelik, bu konuda taslak çalışmanın tamamlandığını aktardı. Çelik, ''Günümüz dünyasında modern köleliğe, emeğin istismarına izin vermeyecek bir düzenlemeyi mutlak suretle gerçekleştirmemiz gerekiyor'' diye konuştu.
Çalışmaya son şeklinin verildiğini belirten Çelik, ''Ana hedef 2023 yılında işsizliğin yüzde 5'lere çekildiği bir Türkiye çalışma hayatını gerçekleştirmek'' dedi.AA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *