ANASAYFA arrow right Ekonomi

Doğru fiyatlamayla, satış ve kârlılığı artırmak mümkün

Doğru fiyatlamayla, satış ve kârlılığı artırmak mümkün
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.26
Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect, sürdürülebilir şekilde e-ihracat yapmak isteyen tüm firmalar için “ürünlerin doğ
Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect, sürdürülebilir şekilde e-ihracat yapmak isteyen tüm firmalar için “ürünlerin doğru fiyatlandırılması” konusunu masaya yatırdı. B2CDirect CEO’su Yusuf İbili, tüketici araştırmalarında çıkan sonuçlara bakıldığında, fiyat faktörünün satın alma kararlarında çok önemli bir rol oynadığını belirtti. İbili, doğru fiyatlandırmanın işletmelerin strateji geliştirmesi gereken konuların başında geldiğini söyledi.
Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect, e-ihracat yapan şirketlerin satış ve karlılık oranlarını artıracak konuların başında fiyatlandırma stratejisi geldiğinin altını çizdi. Yurt dışından alışveriş yapan tüketicilerin öncelikle ürünlerin fiyatlarını yerel ve global pazarlarda araştırdıklarının altını çizen B2CDirect CEO’su Yusuf İbili, işletmelerin de bu strateji doğrultusunda hedef aldıkları pazarlardaki yerel fiyatları ve bu pazarları hedef alan global firmaların fiyat stratejilerini araştırmaları gerektiğini belirtti.
Uygun fiyatlar ve ürün çeşitliliği satışları artırıyor
Google Consumer Barometer sonuçlarına göre yurt dışından alışveriş yapan tüketiciler uygun ve indirimli fiyatlara sahip ürünleri tercih ediyor. Tüketicilerin satın alma kararı almalarını sağlayan bir diğer faktör de ürün çeşitliliği.
E-ihracat yapan firmaların maliyet odaklı fiyatlandırma modeliyle üretim maliyetlerine ek olarak; gümrük, vergi, kargo, lojistik ve depolama gibi masrafları da dikkate almaları gerektiğinin altını çizen İbili, “Ülkemizde işçilik ve bazı hammadde maliyetleri Avrupa ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri gibi gelişmiş ülkelere nazaran daha düşük, bu durum büyük ölçekli ve KOBİ seviyesindeki firmalarımıza önemli bir maliyet avantajı sağlayabiliyor” diyor.
İşletmelerin minimum sipariş uygulamalarını, ücretsiz kargo veya belli oranlarda indirimlerle desteklemeleri halinde satışlarını artırabileceklerini söyleyen Yusuf İbili, ürün fiyatlarını belirlemede sınır ötesi teslimat maliyetlerinin önemli bir kalem olduğunu vurguladı. Teslimat maliyetinin bazen ürün maliyetinin en yüksek bileşeni olabileceğine dikkat çeken İbili, bu maliyet kalemini minimuma indirecek bazı ipuçları da verdi:Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *