ANASAYFA arrow right Ekonomi

Esnaf, bir umut piyasanın canlanmasını bekliyor

Esnaf, bir umut piyasanın canlanmasını bekliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Ekonomik krizi pasajdaki esnafı da vurdu. Esnaf, “Dertlerimizi, sıkıntılarımızı kime anlatalım? Bizim derdimizi bizden b
Ekonomik krizi pasajdaki esnafı da vurdu. Esnaf, “Dertlerimizi, sıkıntılarımızı kime anlatalım? Bizim derdimizi bizden başka kimse bilemez” serzenişinde bulundu.
Piyasada nakit sıkıntısının had safhada olduğunu dile getiren esnaf, alışveriş daha çok kredi kartı ile yapıldığının altını çizdi. Bir umut piyasanın canlanmasını bekleyen esnaf, ekonominin bir an önce düzelmesi için gerekli adımların atılmasını istedi.

Piyasada nakit
sıkıntısı had safhada
Zor şartlar altında ayakta durmaya çalışan esnaf, ekonomik krizin etkilerini halen hissetmeye devam ediyor. Ekonomik kriz tüm esnafı etkilediği gibi pasaj esnafını da etkiledi. Gaziantep’in gözde yerlerinden ve filmlere bile konu olan Turistik Çarşı, insana hasret kaldı.
Esnaf, bankalara
çalışıyor
İşlerin düşük olduğunu ve telefon harçlarının yükselmesinin sektörü olumsuz etkilediğini dile getiren esnaf Ayhan Arslan, “Piyasada nakit sıkıntısı var, herkes kredi kartı ile alışveriş yapıyor. Ancak belli bir zaman sonra kredi kartının limiti de dolacak. O zaman ne olacak? 9 yıldan beri esnaflık yapıyorum ve bu zamana kadar böyle kötü bir sezon geçirmedim. Zaten şimdi ki mesleği bırakıp başka sektöre geçmeyi düşünüyorum. Çünkü gelir gideri karşılamıyor” şeklinde konuştu.
Ekonominin canlanması
için gerekli adımlar atılmalı
Esnafın çoğunun bankalar için çalıştığını ifade eden Arslan, “Geçen yıl başlayan ekonomik krizin etkilerini halen hissediyoruz. Zaten hissetmeseydim, mesleğimi devam ettirirdim. Doların düşmesini ve ekonominin bir an önce canlandırılması için gerekli adımların atılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Turistik Çarşısı’nda
in-cin top oynuyor
Mikail Aslan, “Genellikle cep telefon aksesuarı ve elektronik malzeme satıyoruz, ama satışlardan memnun değiliz. Günü kurtarma telaşındayız. Bazı günler giderimi karşılayacak kazancımız olmuyor. 20 yıldan beri esnafım ilk defa işlerin bu kadar durgun olduğuna şahit oldum. Çünkü eskiden müşterilerimiz dükkanın açılmasını sabırsızlıkla beklerdi, ancak şimdi in-cin top oynuyor. Çünkü insanların alım gücü düştü. Dükkandaki malzemeler dolar ile geldiğinden dolardaki hareketlilik bizleri de etkiliyor.
Alışverişler kredi
kartı ile yapılıyor
Ayakkabıların geçen yıla göre 30-40 lira zamlandığını kaydeden Mahsun Turan, esnafın bir umutla piyasaların canlanmasını beklediğinin altını çizdi. Turan, “Fiyatların yükselmesiyle insanların alım gücü düştü. Okul sezonu açılmasına rağmen eskisi gibi hareketlilik yaşanmadı. Elbette siftahsız kapattığımız günler oluyor ve alışverişler kredi kartı ile yapılıyor. Dertlerimizi, sıkıntılarımızı kime anlatalım? Bizim derdimizi bizden başka kimse bilemez” şeklinde ifadeler kullandı. Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *