ANASAYFA arrow right Ekonomi

Gaziantep en fazla ihracat yapan 6. il

Gaziantep en fazla ihracat yapan 6. il
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
2019 yılı Ocak - Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 artış ile 4 milyar 825 milyon 255 bin
2019 yılı Ocak - Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 artış ile 4 milyar 825 milyon 255 bin dolarlık ihracat yapan, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin lokomotif ili Gaziantep’in Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini koruduğu ifade edildi. Gaziantep’in ihracatında ön sıralarda tekstil ve hammaddeleri, halı, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünleri sektörlerinin geldiği belirtildi.
Güneydoğu illeri de ihracatlarını artırıyor
Aynı dönemde GAİB’e bağlı illerden yapılan ihracata bakıldığı zaman ise, Kahramanmaraş’tan 63,9 milyon dolar, Mardin’den 63,2 milyon dolar, Malatya’dan 31 milyon dolar, Diyarbakır’dan 13,9 milyon dolar, Şanlıurfa’dan 9,7 milyon dolar, Adıyaman’dan 5,2 milyon dolar, Kilis’ten 5 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiği açıklandı.
Dünyanın 187 ülkesine ihracat gerçekleştiren Güneydoğulu ihracatçılar, Ağustos ayında da yeni başarılara imza attı. Ağustos 2019’da Gaziantep’ten 554 milyon dolar, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ise 671 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilirken 2019 yılının sekiz aylık diliminde Gaziantep’ten 4,8 milyar dolar, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ise 187 ülkeye 5,7 milyar dolarlık ihracat yapıldı. İhracatın daha da artırılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci 2019 yılının son dört aylık diliminde de yeni rekorlara imza atmak istediklerini ifade etti.
GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci Ağustos ayında gerçekleştirilen ihracatın memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, “Gaziantep ili 2019 yılı Ağustos rakamı beklentilerimizin de üzerinde gerçekleşmiştir. İhracat artışımız kesintisiz bir şekilde sürmüştür” dedi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ihracat kültürünün yerleştiğini ve ihracatçının dijital dönüşüme uyum sağlamaya başladığını ifade eden Başkan Kileci, “Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, bölge ihracatının arttırılması ve mevcut pazarların korunarak yeni pazarlara ulaşılabilmesi yanında dijital dönüşümün ihracatçılarımız arasında yaygınlaştırılarak günümüz koşullarında daha hızlı bir şekilde dünya pazarlarında etkinliklerinin arttırılmasına yönelik çalışmalarını büyük bir hızla sürdürmektedir. Üretimin ihracata dönüştürülmesi, ihracat artış hızımızın yükseltilmesi en önemli hedeflerimiz arasındadır. Gerek Gaziantep gerekse Birliklerimizin yetki alanında bulunan diğer illerimizde ihracatın geliştirilmesine yönelik eğitimlerimiz ve seminer çalışmalarımız devam edecektir” dedi.İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *