ANASAYFA arrow right Ekonomi

İhracatçı için yeni destek paketi hazılandı

İhracatçı için yeni destek paketi hazılandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.44
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.44
Ekonomi Bakanlığı firmaların rekabet gücünü artıracağı ve Bakanlık olarak tasarıma verilen önemin de göz önünde bulundurularak oluşturulan yeni destek paketinin 24 Kasım tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.
Ekonomi Bakanlığı firmaların rekabet gücünü artıracağı ve Bakanlık olarak tasarıma verilen önemin de göz önünde bulundurularak oluşturulan yeni destek paketinin 24 Kasım tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre yeni destek paketi kapsamında ihracatçıların küresel e-ticaret sitelerine üye olmaları ve bu yolla her geçen gün pazar payı artan dünyadaki e-ticaret imkânlarından daha fazla yararlanmaları amacıyla, bu tür sitelere ilişkin üyelik giderlerine yüzde 80 destek verilecek.
Üyelikler maliyet avantajı sağlaması amacıyla İşbirliği Kuruluşları vasıtasıyla toplu şekilde gerçekleştirilecek. Dünya ticaretinde e-ticaretin payının gün geçtikçe arttığını anımsatan Ekonomi Bakanlığı şöyle devam etti.
"E-ticaretle uluslararası pazarlama ile satış tekniklerinin kuralları ve ihracat menzili artmaktadır. Müteşebbislerimizin bu yeni döneme uyum sağlamasını hızlandırmak ve farkındalık oluşturmak için e-ticaret sitelerine bireysel üyelikler yerine işbirliği kuruluşları aracılığıyla toplu üyelikler desteklenecektir. Söz konusu destek ile hemen hemen tüm ihracatçılarımızın dünyadaki e-ticaret ağına katılması hedeflenmektedir. Bu yeni yaklaşımla hem toplu pazarlık ve maliyet avantajı sağlanacak hem de toplu hareketle sinerji yakalanacaktır."
2008 yılından bu yana Türkiye'de tasarım kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla; tasarımcı şirketlerine, tasarım ofislerine, ihracatçı birliklerine, tasarım dernekleri ve birliklerine, tasarım ve ürün geliştirme projelerini hayata geçiren şirketlerle gemi ve yat sektöründe faaliyet gösteren şirketlere yönelik destek sağlandığını kaydeden Bakanlık şöyle devam etti:
"Bu bağlamda, markalaşma, yüksek katma değerli üretim, inovasyon ve tasarım gibi kavramların öneminin gün geçtikçe daha çok arttığı günümüz piyasa koşulları göz önüne alındığında Bakanlığımızca işbu hususlara ilişkin desteklerin artırılması ve desteklerimizin sürekli olarak geliştirilmesi esastır. Bu minvalde Bakanlığımıza intikal eden yoğun talep de göz önünde bulundurularak, Tasarım destekleri kapsamında, tasarım yarışmalarında derece elde ederek yurtdışı eğitim ve yaşam giderleri desteğinden faydalandırılacak tasarımcı sayısı 30’dan 60’a çıkarılmıştır.
Ayrıca tasarımcı şirketleri ve tasarım ofislerinin hâlihazırda desteklenen yurtdışında gerçekleştirecekleri marka tescili ve tescilin korunması faaliyetlerinin yanı sıra marka tescilinin yenilenmesi faaliyetinin de desteklenmesi öngörülmüştür. Bu değişikliklerin hayata geçmesiyle birlikte, ülkemizin katma değerli ihracatı ve küresel rekabetçiliği artacaktır." (ANKA)




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *