ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kırsal bölgelere 22 milyon Euro’luk destek verilecek

Kırsal bölgelere 22 milyon Euro’luk destek verilecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Leader programı ile 2023 yılına kadar yerel eylem gruplarına yaklaşık 22 milyon
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Leader programı ile 2023 yılına kadar yerel eylem gruplarına yaklaşık 22 milyon euro destek verilmesi hedeflenmektedir. Böylece kırsalın ihtiyaçlarını kırsaldakiler belirleyecek ve bu ihtiyaçları karşılayacak projeler desteklenmiş olacaktır” dedi.
Kırsal kalkınma kapsamında IPARD II programının önemli bir ayağı olan "Leader Yaklaşımı" programının tanıtım toplantısı Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, “Biz tarımın, gıdanın, hayvancılığın, suyun ve ormanın bakanlığı olarak kırsal kalkınmayı bu beş unsurun da geleceği olarak görüyor, tüm imkânlarımızla kırsalı ve yereli destekliyor, teşvik ediyoruz” dedi.
Kırsalda desteklerin her daim devam edeceğini belirten Pakdemirli, 2015 yılından bu yana uygulanan IPARD II programının başarıyla yürütüldüğünü söyledi.
"Leader ile yerel eylem
grupları yöreleri için
stratejiler hazırlayacak"
Bakan Pakdemirli, IPARD II programı kapsamında destek sağlanacak yeni tedbirlerden birisi olan Leader Yaklaşımı'nı “yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması” olarak tanımladı. Bakan Pakdemirli, bu yeni uygulamada oluşturulacak grupların kendi yöreleri için kalkınma stratejileri oluşturacağını belirterek, “Bu yaklaşım ile kamu, özel sektör, sivil toplum işbirliği ile yerel eylem grubu (YEG) derneklerinin oluşturulması, bu grupların kendi yöreleri için yerel kalkınma stratejilerini hazırlaması ve uygulaması sağlanmaktadır. Yani herkes kendi bölgesinin insanıyla kendi yöresinin derdini tespit ediyor ve çözümü de işbirliği ile gerçekleştirebiliyor” diye konuştu.
Proje kapsamında oluşturulan iki binin üzerindeki yerel eylem grubunun kırsal kalkınma hedeflerine ulaşılmasında çok önemli rol oynadığını söyleyen Pakdemirli, “Yerel eylem grubu dernekleri; yerelde belediyeler, kaymakamlıklar ve ilgili diğer kamu kurumları ile birlikte girişimciler, çiftçiler, kooperatifler, birlikler, sivil toplum kuruluşlarından oluşturulan bir kamu-özel ortaklığı modelidir” ifadelerini kullandı. İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *