ANASAYFA arrow right Ekonomi

New York Times, ABD’nin “Avrupa ve Papa Francis’e katılmasını” istedi

New York Times, ABD’nin “Avrupa ve Papa Francis’e katılmasını” istedi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
24 Nisan öncesi ABD’de Başkan Barack Obama’ya yönelik baskılar artıyor.
24 Nisan öncesi ABD’de Başkan Barack Obama’ya yönelik baskılar artıyor. New York Times Editoryal Kurulu, ABD’nin Türkiye’nin “Ermeni soykırımı” konusunda takındığı tavrı onaylamamasının gerektiğini savunarak, ABD’nin “Avrupa ve Papa Francis’e katılmasını” istedi.
NYT Editoral Kurulu, “Türkiye’nin kasıtlı hafıza kaybı” başlığı ile yayınladığı yazıda Türkiye’nin Papa Francis ve Avrupa Parlamentosu’na gösterdiği sert tepkilere dikkat çekerek Türkiye’nin “soykırım” iddialarına ilişkin söyleminin “sürdürülemez” olduğunu da iddia ediyor.

Halbuki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Ermenilere taziyeleri iletip “bağımsız bir komisyon” kurulması çağrısıyla “daha uzlaşı bir tutuma doğru hareket ettiği gibi göründüğünü” söyleyen Kurul, “Türkler, o tarihi tam olarak değerlendirmeyi ve kabul etmeyi reddettikçe Türkiye’nin uluslararası konumuna verilen zarar artıyor” savını dile getiriyor.
Bunun ardından “ABD, o ret tutumunu onaylamamalı” diyen Kurul, Başkan Obama’nın 2008 yılındaki seçim kampanyasını anımsatarak Obama için “Başkan olarak Ermeni soykırımı tanıyacağını ilan etti ama selefleri gibi o da bu kadar önemli bir NATO müttefikini incitmeye isteksiz oldu” sözlerini kullandıktan sonra şöyle devam ediyor:
“Türkiye ile iyi ilişkileri sürdürmek önemli ama ABD, en az Avrupa ve Papa Francis’e katılarak Sayın Erdoğan’a, Türkiye için en büyük tehlikeyi, herhangi birinin ‘soykırım’ kelimesini kullanması değil, 100 yıl önce olup bitenleri kabul etmemenin oluşturduğunu açıkça belli etmeli.”ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *